Palveluverkkosuunnitelmaa esitellään asukastilaisuuksissa helmikuussa

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelurakenteita esitetään muutettavaksi Kanta-Hämeessä lähivuosina.

Palveluverkkosuunnitelmaa esitellään asukastilaisuuksissa helmikuussa | Terveys | Kotiseutulainen

Tammikuun lopussa julkaistiin luonnos palveluverkkosuunnitelmasta, jossa esitetään muutoksia Oma Hämeen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelumuotoihin, saatavuuteen ja toimipisteisiin. Ennen päätöksentekoa luonnoksesta käydään keskustelua eri foorumeilla. Suunnitelmaluonnos on myös lähetetty lausuntokierrokselle.

Kanta-Hämeen sosiaali- ja terveyspalvelujen muutoksista päätetään aluevaltuustossa 26. maaliskuuta. Helmikuun aikana asukkaiden kanssa käydään suunnitelmista aktiivista keskustelua. Asukkailla on useita tapoja ja mahdollisuuksia osallistua keskusteluun ja vaikuttaa tuleviin päätöksiin.

Oma Häme järjestää neljä asukastilaisuutta, joihin ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuuksien sisältö on samanlainen jokaisella paikkakunnalla. Teams-infon sisältöä muokataan etukäteiskysymysten perusteella.

Hämeenlinna: maanantai 19. helmikuuta klo 17–19 Ahveniston luentosali, 3. krs (Kanta-Hämeen keskussairaala, Parantolankatu 6, Hämeenlinna)

Forssa: keskiviikko 21. helmikuuta klo 17–19, HAMK:in iso auditorio (Wahreninkatu 11, Forssa)

Riihimäki: tiistai 27. helmikuuta klo 17–19, Hyrian auditorio (Sakonkatu 1, A-talo, Riihimäki)

Etätilaisuus: keskiviikko 28. helmikuuta klo 17–19, Teams Live event

Livetapahtumat striimataan, jotta niitä voi seurata myös etänä. Etäkatsojat voivat myös lähettää kysymyksiä striimiä katsoessaan. Striimilinkit ja Teams-linkki lisätään Oma Hämeen verkkosivuille lähipäivinä.

Viimeiseen tilaisuuteen, Teams-infoon kerätään kysymyksiä etukäteen webropolilla – lähetä oma kysymyksesi 26.2. mennessä. 

Keskustelu jatkuu maaliskuussa aluevaltuuston päätöksen jälkeen, kun palveluverkkomuutosten toteuttamisen suunnittelu alkaa. Muutokset näkyvät palveluissa isommin vasta vuodesta 2026 alkaen.

Tietoa keskustelun tueksi

Palveluverkkosuunnitelman luonnokseen voi tutustua Oma Hämeen verkkosivuilla. Sivuilla on  koostettuna asiaan liittyvää tietoa, jota päivitetään. 

Asukkaat pääsevät keskustelemaan suunnitelmaluonnoksesta verkossa, Otakantaa.fi-sivustolla 16. helmikuuta alkaen. Toivomme, että asukkaat tuovat siellä esille näkemyksiään monipuolisesti. 

Lisäksi 19. helmikuuta avautuu nuorille oma sähköinen keskustelualusta. Maaliskuussa on luvassa ikäihmisten kyselytunti, joka toteutetaan etätapahtumana. Aluevaltuuston maaliskuisen päätöksen jälkeen eri asukasryhmien kanssa käydään arviointikeskusteluja ja suunnitellaan palvelujen järjestämistä muuttuneessa palveluverkossa.  

Tarkemmat tiedot ja osallistumislinkit päivitetään Osallistu ja vaikuta -sivulle.

Aiheeseen liittyviä juttuja