Kyläyhteisön yhteistyöllä ja yhteishengellä -Torron naimalakko teatteriesitys

Keski-Pompun pihapiirissä (Torrontie 122) Torron teatteri esittää kylän oikeisiin tapahtumiin perustuvan Mika Malin käsikirjoittaman komedian Torron naimalakko 31.5.-9.6.2024. Katsomossa ei ole katosta eli sadesäällä mukaan sadetakki ja helteellä hellelakki, säällä kuin säällä oma istuinpehmuste. Väliajalla on puffettarjoilu ja maksuna mobilepay tai käteinen.

Kyläyhteisön yhteistyöllä ja yhteishengellä -Torron naimalakko teatteriesitys | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

– Aloitimme näytelmän harjoittelun kevättalvella ja näyttelijät ovat heittäytyneet rooleihinsa täysillä. Esityksessä on 17 näyttelijää ja nuorin on 6-vuotias. Näytelmä poikkeaa aikaisemmista näytelmistä siinä, että ennen Turkka Mali kirjoitti näyttelijöille roolit, nyt meillä oli jo valmis Mika Malin käsikirjoitus, jota on muutettu tähän päivään. On hienoa, että Mika Mali on ottanut ohjat käsiin Torron Teatterissa Turkka Malin poismenon jälkeen, kertoo näytelmän ohjaaja Tanja Thomsson ja jatkaa.

 – Näytelmä on kyläyhteisön voimannäyte. On ilo ohjata näitä ihmisiä, tuntuu, että heidän kanssa voisi tehdä, mitä vain. Kylässä on niin vahva yhteishenki ja yhdessä tekemisen vire, että vau. 

Kaikki ovat tärkeitä

Teatteriesitystä tehdään vapaaehtoistyönä ja jokaisen panos on tärkeää. Torron naimalakko -näytelmässä näyttelijät ovat itse saaneet vaikuttaa puvustukseen, produktion tuottamisen on hoitanut Marja Hakala. Näytelmän lavastuksessa ovat auttaneet kylän miehet ja etenkin Honkosen perheestä on ollut auttamassa neljä miestä.

 – Miehistä on kesäteattereissa ainainen pula. Onneksi meillä on miestaitoisia naisia: Viktor Lindforsin pääroolissa esiintyy Jenni Ruohola. Näytelmän on innoittanut Torron kylän todelliset tapahtumat, ja se sopii myös lapsille. Torron naimalakko on hauska musiikillinen komedia, jossa on farssin piirteitä, Tanja Thomsson toteaa.

Teksti Minna Al-Taeshi, kuva Torron teatteri

Aiheeseen liittyviä juttuja