Grillaa turvallisesti

Se on harmi, jos pihvit kärähtää grillissä, mutta jos siinä grillatessa palaa mökki tai naapurin metsä, on vahinko euroissakin mitattuna mittava. 

Grillaa turvallisesti | Kesä | Kotiseutulainen

On tärkeää, että grilli on puhdas ja tarpeeksi kaukana seinistä ja alkusammutusvälineet löytyvät läheltä – mutta se tärkein ja ensimmäinen asia on: Grillaa vain selvinpäin! Jos tölkit ja pullot ovat jo tyhjentyneet, on paljon turvallisempaa käyttää mikroa makkaran lämmittämiseen tai syödä se vaikka kylmänä. 

  • Varmista, että grilli on puhdistettu ja huollettu asianmukaisesti. Grillin pohjalle kerääntyneet rasva ja ruoantähteet lisäävät rasvapalon riskiä.
  • Seuraa ja noudata maastopalovaroituksia. Kun maastopalovaroitus on voimassa, avotulen tekeminen on kielletty. Tällöin ei esimerkiksi saa polttaa risuja tai käyttää kertakäyttögrilliä.
  • Älä grillaa rakennuksen seinustalla tai katoksen alla. Grilli on siirrettävä niin kauas rakennuksesta, että mahdollinen palo ei pääse leviämään. Grilliä ympäröivän maa-alueen voi myös kastella etukäteen vedellä.
  • Varaa rasvapaloon sopiva sammutusväline jo valmiiksi grillin viereen. Käsisammutin on sammutuspeitettä parempi, sillä peite ei välttämättä riitä tukahduttamaan paloa. Älä koskaan yritä sammuttaa rasvapaloa vedellä.
  • Älä jätä grilliä valvomatta. Jos palo syttyy, nopea reagointi ehkäisee palovahinkojen leviämistä.

Aiheeseen liittyviä juttuja