Kotiseutulaisen lukijamatkat: Saariston kartanokierros ja Viikinkiretki Rosalaan

Saariston Kartanokierros Lähtö torstaina 4.7.2024  Kaarinaan, jossa mukaan lähtee paikallisoppaamme. Matka jatkuu Kuusistoon, missä tutustuminen Piispanlinnaan…

Kotiseutulaisen lukijamatkat: Saariston kartanokierros ja Viikinkiretki Rosalaan | Kesä | Kotiseutulainen

Saariston Kartanokierros

Lähtö torstaina 4.7.2024  Kaarinaan, jossa mukaan lähtee paikallisoppaamme. Matka jatkuu Kuusistoon, missä tutustuminen Piispanlinnaan ja Kuusiston Kartanoon.  Kartano rakennettiin Suomen sotaväen päällikön, Turun jalkaväkirykmentin everstin virkataloksi. Vuodelta 1738 peräisin oleva päärakennus on maamme vanhimpia säilyneitä puisia asuinrakennuksia. 

Noin kello 12.00 nautitaan lounas saariston viinitilalla, joka sijaitsee kauniin niemen päässä.  Tilalla yli 9000 omena- ja 1000 päärynäpuuta. Täällä mahdollisuus ostaa tuliaisiksi viinitilan oman sadon omenaviinejä, siidereitä ja likööriä sekä kuohuviinejä.

Matka jatkuu Kuitian linnaan, joka sijaitsee Paraisten kaupungin Lemlandin saaren pohjoisosassa. Kuitian kivilinna on vanhin Suomessa säilynyt kartano sekä yksi harvoista Suomeen keskiajalla rakennetuista yksityisistä kivilinnoista.

Päivän viimeinen kohde on upea Furuvikin kartano, missä nautitaan iltapäiväkahvit ennen kuin aloitetaan kotimatka.  Ainutlaatuisena juhlapaikkana ja erityisesti poikkeuksellisen kauniista muotopuutarhastaan tunnetuksi tullut Furuvik suunniteltiin alun perin vuonna 1906 Paraisten Kalkkivuori Oy:n johtajan Emil Sarlinin kodiksi ja se sijaitsee aivan Paraisten keskustan kupeessa, meren rannalla. Vierailun ja iltapäiväkahvin jälkeen aloitetaan kotimatka noin kello 17.30.

Bussiaikataulu ja reitti

Klo 8:00 Tammela, Koulukeskus

Klo 8:15 Forssa, tilausajolaituri

Klo 8:30 Jokioinen, Veturiaukio

Matkan hinta (kun vähintään 25 matkustajaa) 105,00 €/hlö. Hintaan sisältyy bussikuljetus koko matkan ajan, opastus alkaen Kaarinasta,  sisäänpääsyt, lounas ja  iltapäiväkahvit.

Viikinkiretki Rosalan viikinkikylään

Lähtö torstaina 8.8.2024 Kasnäsiin, missä tapaaminen paikallisoppaan kanssa. Siirtyminen lauttarantaan. Kello 11.30 M/s Aurora lähtee Hiittisten historialliselle Rosalan saarelle. Tutustuminen Rosalan Viikinkikeskukseen, jonka jälkeen nautitaan maittava Bengtskärin kalakeittoa ja Rosalan limppua, Viikinkien tapaan.

Lounaan jälkeen lähdetään Hiittisten kierrokselle, jossa tutustutaan paikan historiaan ja käydään mm. Hiittisten vanhassa kirkossa ja nähdään mestauspaikka.

Kello 16:00 paluu M/s Auroralla Kasnäsiin. Vielä ennen kotiinlähtö nautitaan iltapäiväkahvit Kasnäsissä. Kotimatka aloitetaan noin kello 17.15.

Bussiaikataulu- ja reitti

Klo 8:00 Tammela, Koulukeskus

Klo 8:10 Forssa, tilausajolaituri

Klo 8:25 Jokioinen, Veturiaukio

Klo 9:00, Somero

Matkan hinta (kun vähintään 25 matkustajaa) 105,00 €. Hintaan sisältyy bussikuljetus, opastus Kasnäsistä alkaen, lauttamatkat, sisäänpääsyt, keittolounas, iltapäiväkahvit.

Lisätiedot: fmt.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja