Luontomatkalle lähes kotioveltasi

Nuotiosavu kohoaa kohti talvista taivasta ja kaiken ikäisiä, punaposkisia ja iloisen oloisia ihmisiä reippailemassa Tammelan Pyhäjärven jäällä kohti Vohlassaarta tai palaamassa hyvillä mielin grillimakkara, muurinpohjalettu, nokipannukahvi tai lämmin mehu vatsan täytteenä.

Luontomatkalle lähes kotioveltasi | Luonto | Kotiseutulainen

Tammelan Pyhäjärven-Kuivajärven suojeluyhdistys oli kutsunut keväällä 2023 väkeä ulkoilemaan ja tutustumaan melkein Tammelan keskustassa sijaitsevaan, lähes unohdettuun Vohlassaareen. Yhdistyksen tavoitteena oli tällä esimerkillä osoittaa miten hienoja luontokohteita meiltä Lounais-Hämeestä löytyy, lähes jokaisen kotiovelta. 

Kansa noudatti kutsua ja yllätti järjestäjät myönteisesti vaeltaessaan lähes päättymättömänä virtana kohti Vohlassaaren laavua. Tapahtuma osoitti tarpeellisuutensa ja käydyissä keskusteluissa kyseltiin, että järjestetäänkö tapahtuma myös tulevana vuonna. Väen paljouden yllättämässä huumassa  järjestäjät hövelisti lupautuivat uudelleen kutsumaan kansan ulkoilemaan järven jäälle ja tarjoamaan halutut virvokkeet saaren laavulla.

Nyt on tullut lupauksen lunastuksen aika ja voimme kutsua Teidät viettämään reipasta ulkoilupäivää Vohlassaareen lauantaina 24.2.2024 klo 10.00-13.00. 

Tammelan Pyhäjärven-Kuivajärven suojeluyhdistys juhlistaa näin 25. vuoden ikäänsä todeten kuitenkin, että yhdistyksen voimavarat yksin eivät riitä tapahtuman järjestämiseen ja on siksi pyytänyt apua muilta Tammelan järvien suojeluyhdistyksiltä.  Pyyntöön on vastattu myönteisesti ja nyt kaikilla halukkailla on mahdollisuus tutustua alueen järviin ja erilaisiin toimiin, joilla ylläpidetään ja lisätään niiden virkistyskäyttöä.

Retkipäivä on oiva tilaisuus tutustuttaa väki Lounais-Hämeen luontoon ja sen mahdollisuuksiin tarjota mitä monipuolisempia elämyksiä kaikkina vuoden aikoina. Näitä mahdollisuuksia ulkoilutapahtumassa esittelevät paikalliset luontomatkailuyritykset, joilta voi kysyä lähellä olevista luontokohteista ja saada hyödyllisiä vinkkejä retkeilyyn.  

Mikä olisikaan parempi tapa päättää talviloma tai valmistautua tulevaan lomaviikkoon kuin viettää reipas ulkoilupäivä raikkaassa talvisäässä Vohlassaaressa lauantaina 24.2.

Seppo Vuorio
Tammelan järvien suojeluyhdistykset

Kuva: Laura Orttenvuori

Aiheeseen liittyviä juttuja