Lululla oli kolme mieltä! Tuula Amberlan 40-vuotistaiteilijajuhlakiertue

Tuula Amberla nousi  koko kansan tuntemaksi Lulu-hitillään vuonna 1984. 

Lululla oli kolme mieltä! Tuula Amberlan 40-vuotistaiteilijajuhlakiertue | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Lulu on Jukka Alihangan säveltämä ja Alpo Jaakolan kirjoittaman runon pohjalta sanoittama kappale, jonka Tuula Amberla levytti vuonna 1984. Kappale oli Tuula Amberlan läpimurtokappale, ja se julkaistiin singlenä ja hänen esikoisalbumillaan Lulu.

Lulusta on sen jälkeen tullut kestohitti, joka soi koti-illoissa ja karaokebaareissa sekä Tuulan itsensä esittämänä konserteissa ja klubeilla. 

Tuula Amberla konsertoi juhlavuonnaan Pienen Jazzorkesterin kanssa konserttikiertueella. Konserttien ohjelmisto pitää sisällään kaikki Tuulan tunnetuimmat laulut; Lulu, Pienet sanat, Tyttö kampaa märkää tukkaa, Korppi, Auto sammui maantien laitaan, Kuunpoika, jne. Ilpo Murtojärvi on toiminut sovittajana ja kitaristina kaikissa näissä lauluissa ja monissa muissa, jotka Tuulan omaperäisellä, ikimuistettavalla ja ajattomalla tulkinnalla ovat jääneet elämään.

Pieni Jazzorkesteri säestää Tuulaa huikealla ammattitaidolla ja orkesteri on: Ilpo Murtojärvi, kitara, Jusu Heinonen, klarinetti ja saksofonit, Vesa Saloranta, kontrabasso ja basso sekä Mikko Maunula, rummut ja laulu.

Pe 15.3. Forssa, Järjestöjentalo, klo 19.

Aiheeseen liittyviä juttuja