Rauha Hartt: Shakes and Vibrates

Rauha Harttin näyttely on avoinna 20.6. 2024 asti Galleria Moletti, Forssan museolla. 

Rauha Hartt: Shakes and Vibrates | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

− Näyttelyn teemana on abstraktin ekspressionismin fyysisyys sekä värien ja muotojen kommunikointi suoraan ihmiskokemukseen, ilman tarvetta tarinankerrontaan. Työskentelen maalaustaiteen parissa, kutoen siihen kehotietoisuuden tutkimisen sekä leikin liikkeen, värien ja muotojen vuorovaikutuksellisuuden kanssa. Yritän aina työskennellessäni tuoda maalaukseni ns. aidosta paikasta itsessäni – ilman loogisen, rationaalisen mielen kautta tiivistynyttä “tietoa” siitä mitä teen ja miksi, kertoo Rauha Hartt.

Syvä tunne tekemisen juurevuudesta ja sen perustumisesta mahdollisimman suodattamattomaan ilmaisuun on Rauha Harttin avaimena. 

− Abstrakti kuvallinen ilmaisu vapauttaa tarinankerronnasta ja laittaa kehollisen kokemuksen lähtökohdakseni. Parhaassa tapauksessa oma fyysinen kokemukseni kanvaasille siirtyy maalauksen kautta katsojaan, elävöittäen hänen kokemuksensa teosta katsottaessa. Toiveenani on luoda positiivista, elähdyttävää tunnetta niille ketkä maalauksiani kokevat.

Rauha Hartt on Espoossa asuva kuvataiteilija, joka on valmistunut kuvataiteen maisteriksi lontoolaisesta Goldsmiths Collegesta. Hartt yhdistää taiteessaan usein maalaustaiteen ja tanssillisen liikkeen. Hän on toteuttanut erilaisia tanssia ja maalausta yhdistäviä yhteisöprojekteja Suomessa ja ulkomailla.

Aiheeseen liittyviä juttuja