Hyvä ystävä tekee elämästä parempaa

Arki on usein karheaa pureskeltavaa kuin kokojyvänäkkileipä.

Hyvä ystävä tekee elämästä parempaa | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Elämän käänteet tulevat usein vastaan yllätyksellisesti, kolhivat mustelmille ja peittävät alleen kuin ojaan kaatunut sokerijuurikaskuorma. Joskus elämässä vastaan tulee myös sellainen seinä tai muuri, että ei usko jaksavansa sitä ylittää. 

Silloin ystävä auttaa. Kun saa puuskuttaa, harmitella ja itkeäkin. Ystävällä on ojentaa nenäliina.

Joskus kantapäät irtoavat maasta. Pitkä toive toteutuu, tavoite saavutetaan, vaaka heilahtaa edelliselle kymmenelle tai saa harpata elämässä muuten vain ison askeleen eteenpäin. Kun hymyilyttää koko ajan ja elämä maistuu lempiherkulle, suklaalle ja kinuskille.

Silloin ystävä jakaa ilosi. Hän jaksaa kuunnella onnellisen tarinan alusta loppuun. Ja uudelleen.

Ja sitten siinä välissä. Kun arkipäivää pukkaa toisensa perään ilman suuria laskuja tai nousuja. 

silloin ystävä jakaa sen. On kanssasi keksimässä päivän piristyksiä, suunnittelee lomia, varaa lippuja, tuo kahvipullat iltapäiväkahville, vaihtaa viidettä kertaa sohvan paikkaa. Sellainen on hyvä ystävä. Sellainen haluaisin olla. Silloin maailma olisi parempi paikka elää. 

Maire Soiluva

Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja