Vastasimme lukijoidemme kysymyksiin

Pyysimme uuden vuoden aluksi joukolta lehtemme lukijoita kysymyksiä Kotiseutulaista koskien otsikolla Mitä haluaisit tietää Kotiseutulaisesta.
Tuli mielenkiintoisia kysymyksiä, tässä vastauksia.

Vastasimme lukijoidemme kysymyksiin | Kotiseutulaisen vieraana | Kotiseutulainen

Kuinka vanha Kotiseutulainen on?

− Kotiseutulainen on kolme vuotias. Toiveenamme on tietysti, että Kotiseutulainen elää vanhaksi saavutettuaan jo paikan monen lukijan elämässä ja arjessa.

Mikä on Kotiseutulaisen linja ja miksi sitä tehdään? 

− Linja on sitoutumaton, puolueeton.  Ihmisistä ja ilmiöistä kertova paikallinen Kotiseutulainen haluaa kertoa paikallisista ihmisistä, tapahtumista ja yrityksistä. Sen tarkoituksena on kertoa miten paljon meillä on kaikkea täällä kotiseudullamme. Tottakai kerromme joskus myös täällä vierailevista, tai saatamme käydä retkellä oman alueemme ulkopuolellakin, mutta pääpaino on aina kotiseudulla.

Montako ihmistä on tekemässä Kotiseutulaista kaikkiaan, alusta loppuun?

− Sitä on lähes mahdotonta sanoa, koska lehden tekemisessä on mukana niin monia ihmisiä monissa eri tehtävissä. Toimituksessa, ilmoitusmyynnissä, ilmoitus- ja sivunvalmistuksessa työskentelee kymmenkunta ihmistä, plus avustajat ja kolumnistit, jotka kirjoittavat tekstejä satunnaisesti tai vakituisesti, painossa on useita ihmisiä erilaisissa tehtävissä siinä vaiheessa, kun sivut ovat siellä ja sitten kuljetus vaatii omat ihmisensä ja vielä jakajat, jotka tietysti ovat jakeluyhtiön leivissä, mutta työskentelevät siinä pitkässä ketjussa, joka alkaa ideoinnista ja päättyy siihen, kun lehti on lukijansa käsissä.

Mikä Kotiseutulaisen tekemisessä on mukavinta?

− Ehdottomasti ihmisten kanssa toimiminen. Ovat he sitten työkavereita, asiakkaita, haastateltavia – ihmiset ovat tässä työssä se tekijä, joka tekee työstä vaihtelevaa, mielenkiintoista ja opettaa myös eniten. 

Saatteko lehdestä palautetta ja mitä sitten teette, jos se on huonoa?

− Saamme hyvin palautetta ja se on meille tärkeää. Myös se huono palaute. Eihän sitä kukaan halua, mutta se on usein kuitenkin se, mikä opettaa. Tottakai pyrimme ottamaan kaiken palautteen vastaan rakentavasti, ja mietimme mitä voisimme tehdä paremmin. Kun palaute on oikeudenmukaista, pitää aina etsiä ratkaisua asiaan. 

Voivatko lukijat vaikuttaa lehden sisältöön? Mihin voi lähettää ideoita tai vinkkejä tai toiveita? Voiko lehteen lähettää oman runon tai muun kirjoituksen?

− Lukijoiden ehdotukset, vinkit ja ideat ovat meille tosi tärkeitä. Kaikkia emme ehkä voi heti toteuttaa, mutta kaikki talletetaan. Ajattomat ideat ovat meille tärkeä ideapankki. Voi myös lähettää mielipidekirjoituksen, jossa pitää olla myös lähettäjän yhteystiedot. Itse kirjoitus voi olla nimimerkillä, vaikka nimi on aina parempi. Kaikki vinkit, ideat, runot ja kirjoitukset voi lähettää sähköpostilla toimitus@kotiseutulainen.fi. Julkaisemme runoja, kirjoituksia ja mielipidekirjoituksia mahdollisuuksien mukaan. Yhteystiedot pitää aina olla mukana.

Joskus lehdessä on paljon ilmoituksia, miksi?

− Lehti kustannetaan ilmoitustuloilla. Lehti ei saa rahoitusta muualta. Tapahtumailmoitukset ovat yksi lehden tärkeä osa ja ne saavat lukijoiden palautetta. Samoin monet muut tarjousilmoitukset – ja ilmoittajat saavat niiden avulla asiakkaita ja ketju jatkuu. Me tarvitsemme toisiamme – ilman lukijoita ja ilmoittajia ei lehteä tehtäisi.

Onko jotain uutta tulossa, kun alkoi uusi vuosi?

− Ihan varmasti, ideoita on aina paljon ja lehti elää jatkuvasti. Kun on paikallinen ja yksityinen, on myös joustava ja voi kehittää asioita notkeasti. 

Aiheeseen liittyviä juttuja