Arvostusta joulurauhalle

Enää muutama päivä. Joulussa on ihan oma, ainutlaatuinen tunnelmansa. Minkään muun juhlan kohdalla ei tunnu siltä, että koko maailma hiljenee – vaikka eihän niin oikeasti tapahdu, mutta siltä se tuntuu. Ja siltä sen haluaakin tuntuvan.

Arvostusta joulurauhalle | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Onhan joulu monelle parhaimmillaan levon, rauhallisuuden ja hiljentymisen juhla – vaikka ihan varmasti suuren sukulais- tai ystäväjoukon kanssa joulua viettävä on ihan yhtä onnellinen. Jokainen omalla tavallaan. Moni viettää joulun myös töissä, vuorotyö ei katkea joulunakaan, ja levon hetket sattuvat sitten vasta muihin päiviin. Tänä vuonna, sodan läheisyyden ja monenlaisen hädän keskellä, mielenrauhan saavuttaminen on vaikeaa. Ehkä parhaiten voimme osoittaa myötätuntoa heille, jotka elävät vaikeimmissa olosuhteissa, arvostamalla kotomaamme rauhaa ja olemalla valittamatta ihan pienistä.

Kotiseutulainenkin lähtee joululomalle ja palaa työn ääreen tammikuussa. Laitamme ensin päämme yhteen ja mietimme ensi vuodelle uusia aiheita ja ideoita, joilla voimme edistää kotiseutumme hyvinvointia ja kertoa lukijoillemme mielenkiintoisista ihmisistä ja ilmiöistä. Jos Sinulla on hyviä ideoita, laita postia tulemaan sähköisesti tai ihan perinteisesti. 

Kiitos kuluneesta vuodesta lukijoillemme, ilmoittajillemme, avustajillemme ja työntekijöillemme. Levollista ja rauhallista joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle. 

Maire Soiluva

Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja