Käytettyjen tietokoneiden suosio on kasvanut

Forssalaisen Tietotekniikkapalvelut Datapiste yrittäjä Tero Nurmi myy ja huoltaa tietokoneita Hämeentie 18:ssa. Vuosien varrella käytettyjen yritystietokoneiden osuus myynnistä on noussut tasaisesti, osittain ainakin kiertotalouden suosion kasvun myötä. 

Käytettyjen tietokoneiden suosio on kasvanut | Yrittäjyys | Kotiseutulainen

− Vähän käytettyjen yritystietokoneiden ostamista puoltavat oikeastaan samat syyt kuin vähän käytettyjen autojenkin ostoa. Jos etsitään tehokasta, mutta edullista konetta, kannattaa ostaa mieluummin laadukas, vähän käytetty kuin ns. kuluttajamallin uusi laite.

Datapisteen tarjoamat käytetyt tietokoneet ovat yrityskäytössä olleita ja uutena n.1000–2000 € hintaisia laatukoneita. Joissakin malleissa on uutena ollut jopa kolmen vuoden ns. paikanpäällä -takuu, ja tästä syystä laadun on oltava kohdallaan. Suosituimmat myytävät mallit maksavat käytettyinä 300-400€ ja niissä on 12 kk. takuu.

− Käytetty laatukone tarjoaa omassa hintaluokassaan hyvät ominaisuudet esimerkiksi kestävyydessä, käytettävyydessä ja rakenteellisessa laadussa.

Suosituimpia malleja ovat mm. ikoniset Lenovon Thinkpadit ja HP:n Elitebook -sarja. Myös Fujitsulla ja Dellillä on laadukkaita yrityskoneita. Muut merkit valmistavat pääsääntöisesti vain ns. kuluttaja malleja, ja näitä ei yleensä käytettynä ole enää järkevää liikkeessä myydä. 

−Aika tarkkaan 40 vuotta sitten myin ensimmäisen Commodore 64 tietokoneen, eli joulumyynnissä 1983 Mustassa Pörssissä. Aika lailla koneet ja maailma on niistä ajoista muuttunut, ja ainakin tietokoneet parempaan suuntaan.

Aiheeseen liittyviä juttuja