Hurrikaani – Loimaalla vahva marraskuu

Lentopallon Mestaruusliigan osalta marraskuu on taputeltu.

Hurrikaani - Loimaalla vahva marraskuu | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Kulunut marraskuu oli Hurrikaani- Loimaan suhteen vahva. Joukkue pelasi viisi peliä, joista se voitti neljä. Erityisesti puolentoista viikon takainen kotipeli sarjajohtaja Akaa-Volleyta vastaan oli Hurrikaanilta hauiksen näyttö. Se jyräsi täyden Loimaan Liikuntahallin yleisön edessä akaalaiset lähes tyrmäyksellä 3-0. Pelistä odotettiin kahden huippujoukkueen tasavahvaa taistelua sarjapisteistä, mutta kotijoukkue oli täysin suvereeni. Se pelasi kauden parhaimman pelin, mikä lämmitti myös päävalmentaja Olli Kuoksan mieltä. Ensimmäistä kautta loimaalaisten päävalmentajana operoivan Kuoksan harteilta tippui iso painolasti, kun joukkue näytti Akaata vastaan vahvuutensa.

Mestaruusliigan alkukautta on hallinnut Hurrikaanin lisäksi Akaa-Volley ja Valepa Sastamala. Kolmikon dominointi ei ole ollut yllätys, mutta Savo Volleyn kyntäminen sarjan hännillä on ollut sitäkin suurempi yllätys. On kuitenkin odotettavaa, että savolaisetkin saavat vielä pelinsä kuntoon, viimeistään keväällä, kun alkaa mitalipelit.

Loimaalaisten tälle kaudelle lähes totaalisesti uusiutunut kokoonpano muuttanut viime kaudesta myös pelitapaa. Tämän kauden Hurrikaani on monipuolisempi hyökkäyssuuntaan, mikä alkukauden aikana on osoittautunut vastustajille haastavaksi puolustaa. Kun hakkuri Eetu Häyrinen pelaa uransa parasta lentopalloa juuri nyt, ja viime kauden Mestaruusliigan paras yleispelaaja Greg Petty on osoittautunut juuri niin kovaksi, kuin odotettiin, on musta-keltaisella joukkueella pullat hyvin uunissa. Näiden valovoimaisimpien pelaajien takana, libero Troy Gooch puolustaa erinomaisesti, ja tekee passari Santeri Välimaalle passipelaamisen helpoksi. Kun tähän keitokseen lisämausteensa tuo kesän maajoukkueessa viihtynyt keskipelaajakaksikko Nuutti NiinivaaraMiika Haapaniemi, voidaan Loimaalla odottaa keväällä kaudelle mitalinkirkasta päätöstä.

Kuoksa ja apuvalmentaja Juha Lönnqvist ovat puhuneet kauden aikana laadukkaasta arjesta. Samaten molemmat valmentajat ovat varsin avoimia ja haluavat tietää, mitä pelaajille kuuluu. Avoimuus on näyttäytynyt peli- ilmeessä rentona ja vapautuneena suorittamisena. Vaikka pelataan tosissaan, pelaajien kasvoilta on paistanut iloisuus. Sama fiilis on tarttunut myös kotiyleisöön. Loimaan Liikuntahalli on ollut aina paha paikka vastustajalle, mutta tällä kaudella siitä on tullut lähes painajainen vierailijoille. Ei ole vahinko, että Hurrikaani ei tällä kaudella ole hävinnyt kertaakaan Loimaalla. 

Joulukuussa Hurrikaani pelaa neljä kertaa. Otteluista mielenkiintoisin on 16.12. pelattava paikallisottelu Raision Loimua vastaan. Samalla ottelu on Suomen cupin puolivälieräottelu, josta voittaja marssiin Suomen cupin finaalitapahtumaan. Tämän pelin ympärille rakentuu myös ajankohtaan sopiva ”Joulun peli”, joten viimeistään tuolloin kannattaa suunnata Loimaan Liikuntahalliin.

Teksti: Valtteri Arra

Aiheeseen liittyviä juttuja