Tarvitsetko työntekijöitä? Tarvitsetko töitä?

Tule Tekijäksi tapahtumassa tavataan

Tarvitsetko työntekijöitä? Tarvitsetko töitä? | Yrittäjyys | Kotiseutulainen

Katja Alitalo, Satu Kaskinen ja Melina Jokila suunnittelevat ja toteuttavat Tule Tekijäksi tapahtumaa kuuden muun toimijan ja Forssan, Ypäjän, Tammelan, Jokioisten ja Humppilan kunnan kanssa.

Tule Tekijäksi tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa Forssan yrityskehityksen tiloissa keskiviikkona 28.9.2022 klo 12 – 14. Teemana on palvelualat ja omaa toimintaa esittelemässä ovat mm. Eerikkilä sport & outdoor resort ja Hotel Fabric & ravintola Villa. Esittelyt ovat klo 12.30 ja 13.30.

 – Tavoitteena on ollut luoda rento kohtaamispaikka: jutella kahvikupin ääressä mahdollisuuksista työllistyä ja kouluttautua. Tapahtuma on avoin kaikille, olet sitten yrittäjä, opiskelija, työtön, alan vaihtaja, maahanmuuttaja tai täsmätyökykyinen, Forssan kaupungin työllisyysasiantuntija Satu Kaskinen kertoo.

– Forssassa on tällä hetkellä työvoimapula. Yksi tapa yrittäjille toimia tässä hetkessä on rekrykoulutus. Rekrykoulutuksen rahoittaa osittain yritys ja osittain ELY-keskus. Rekrykoulutus on mahdollista järjestää yhteistyössä toisen yrityksen kanssa tai ainoastaan yhdelle henkilölle, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän asiakkuuspäällikkö Melina Jokila toteaa.

– Tapahtumassa kaikki saavat tukea hakemusten ja lomakkeiden täyttämiseen. Ohjaamolta alle 30-vuotiaat saavat aina tukea hakemiseen, Forssan Ohjaamon palveluohjaaja ja koordinaattori Katja Alitalo selventää – Hakijan on hyvä muistaa, että hänen velvollisuus ei ole miettiä, onko hän sopiva tehtävään vaan sen määrittelee rekrytoija, joskus painotetaan ammattitaidon sijaan esimerkiksi halua oppia.

Nopea ja joustava verkosto tukenasi

– Ensimmäisessä tapahtumassa oli 60 ja seuraavassa yli 80 kävijää. Tapahtumaa järjestetään yhdeksän toimijan ja viiden kunnan verkoston yhteistyönä.Tapahtumassa on aina paikalla TE-toimisto, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä ja Ohjaamo. Yrittäjät ja teemat vaihtelevat, Satu Kaskinen kertoo.

– Meillä on nopea, joustava ja ketterä verkosto. Se on ilo tällä alueella. Saimme idean ja 1,5kk myöhemmin meillä oli tapahtuma valmiina. Tätä tehdään ilman byrokratiaa.

 Tekijä tapahtuma kerran vuodessa

 – Alle 30-vuotiaalla työnhakutaidot voivat olla vielä haussa. Mistä ja miten hakea töitä? Koronan aikana palvelualalle valmistuneet ovat voineet olla kaksi vuotta työttömänä ja aktivoituminen koronan jälkeen on hidasta, Katja Alitalo kertoo.

 – Koulutuskuntayhtymässä osana opintoja ja mahdollisuutena työllistyä on yhä vahvemmin esitelty kevytyrittäjyyttä. Sitä pyritään tukea vahvasti, Melina Jokila toteaa.

 – Järjestämme vuosittain tammikuussa Tekijä tapahtuman ja jo sen järjestelyissä ovat vahvastiopiskelijat mukana. Tekijä tapahtumassa on enemmän yhteistyötä eri oppilaitostensa kanssa. Seuraavan kerran Tekijä tapahtuma on tiistaina 24.1.2023, Satu Kaskinen sanoo..

– Tule Tekijäksi tapahtuma on kaiken ikäisille ja saatamme vielä järjestää marraskuussa tapaamisen vastaamaan joulusesongin tarpeisiin.

Teksti Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja