Sporttikone laajeni Somerolta ketjuksi

Sporttikoneella on Someron liikkeen lisäksi toimipisteet Salossa, Kaarinassa, Loimaalla, Tuusulassa, Lohjalla ja Lahdessa. Yritys työllistää yhteensä jo lähes 70 henkeä.

Sporttikone laajeni Somerolta ketjuksi | Yrittäjyys | Kotiseutulainen

Pasi Nieminen kertoo, että laajenemisen ja menestymisen taustalla on aina paljon työtä, hyvä kauppapaikka, hyvät ja ammattitaitoiset työntekijät ja oikeiden konemerkkien edustukset.  Hänen mukaansa on tarvittu tietenkin myös riskienottokykyä ja onneakin. 

Kaikki alkoi 21 vuotta sitten, kun Pasi Nieminen silloisen yhtiökumppaninsa Ari Kujansuun kanssa perustivat  Someron Urheilu ja Vapaa-aika Oy:n. Kun liiketoiminnassa yhdistyi  ”sporttia ja koneita”, syntyi Sporttikone. Sitten tarvittiin kaksi muuttoa, jotta yritys sai nykyiset tilansa Ruunalantieltä. Ja tilaa on: Liiketilaa  noin 1000 neliötä ja varastoa 400 neliötä plus urheilutilat. 

Urheilutiloissa oli valmiiksi kaksi tenniskenttää, mutta Sporttikone on laajentanut liikuntamahdollisuuksia mittavasti.  Remontoiduissa tiloissa on nyt tennis-, sulkapallo- ja padelkenttä ja TN-sportin pitämä crossfit -tyyppinen kuntosali.

Liikunta on tärkeää Sporttikoneen yrittäjäpariskunta Mia ja Pasi Niemiselle. Mia Nieminen on pelannut lentopalloa, Pasi Niemisen puolestaan jääkiekkoa, tennistä ja sulkapalloa.

Sporttikone laajeni Somerolta ketjuksi | Yrittäjyys | Kotiseutulainen

Palvelu erottaa Sporttikoneen kilpailijoista

Vain Somerolla sijaitseva Sporttikone on harvinainen yhdistelmä urheilutarvikemyyntiä ja liikuntatiloja. Muissa ketjun liikkeissä keskitytään pienkonemyyntiin, mutta verkkokaupan kautta valikoima on vielä laajempi. Tuotteen, vaikkapa sähköpyörän, saa rahtivapaasti lähimpään toimipisteeseen ja siellä se laitetaan valmiiksi käyttökuntoon ja opastuksen saa kaupan päälle.  Periaatteena onkin, että toiminta on joustavaa kuin verkkokaupassa, mutta palvelevaa kuin lähikaupassa, kun laitteen kuin laitteen saa käyttökuntoon asennettuna käytön opastuksen kanssa.

Hyvä palvelu onkin Sporttikoneen tunnusmerkistöjä, joihin se panostaa myös laajalla huoltopalvelulla. 

− Me myymme koneita, joita on mukava käyttää ja ne helpottavat ihmisten arkea. Siksi meillä myös opastetaan mikä kone soveltuu parhaiten asiakkaan tarpeeseen. Me myös autamme, jos koneen kanssa tulee murheita, Nieminen painottaa.

Aiheeseen liittyviä juttuja