Leipuri etsii yhtiökumppania –aamuvirkulle hyvä mahdollisuus

Markku Lehtinen Markun Pakarista etsii uutta kumppania. Siis yhtiökumppania. Satu Kiilapuro on joutunut lopettamaan terveydellisistä syistä ja kumppanille olisi nyt tarvetta.

Leipuri etsii yhtiökumppania –aamuvirkulle hyvä mahdollisuus | Yrittäjyys | Kotiseutulainen

Markku Lehtisen toiveissa olisi yhtiökumppani, joka on innostunut yrittämisestä, ei pelkää työtä eikä pelkää aikaisin heräämistä.

− No työ alkaa siinä puoli viisi aamulla. Siis viimeistään. Joskus, jos on paljon tilauksia, on se aikaisemminkin. 

Markku puolestaan lupaa mukavan työyhteisön ja mukavat asiakkaat . 

− Tottakai olisi hienoa, jos olisi leipomoalan ammattilainen, mutta kyllä sen työn oppii, vaikkei olisikaan ammattileipuri. 

Edes setelinippuja ei tarvitsisi nyt kantaa mukanaan.

− Rahoitusratkaisuja on monenlaisia. Rahoitus järjestyy kyllä, vaikka ilman pankkiakin. Niistä voidaan keskustella sitten, jos intoa riittää. Sitoutuminenhan tässä olisi tärkeää.

Markku itse on nauttinut jo pari kuukautta eläkettä. Työntekoa hän ei silti ole ajatellutkaan jättää. Mutta yksi mahdollisuus olisi myydä myös koko yritys, jos sopiva ostajaehdokas löytyisi.

Ihmisten kanssa on hyvä tulla toimeen

Markku kokee, että yksin on liian raskasta. Aamuisin ei yksin pärjää, ja päivästä tulee pitkä. Nyt, kun tilanne muuttui nopeasti, on hänellä ollut Teuvo Kujamäki, entinen yhtiökumppani, aamuisin kolmisen tuntia auttamassa. 

− Ei tämä työ fyysisesti ole rankkaa, mutta mieluusti sellaisen yhtiökumppanin haluaisin, joka jatkaisi työtä.  En minä ole kumminkaan päättänyt tähän ihan maailmantolpaksi jäädä. Kun siitä on kumminkin jo 30 vuotta, kun aloitin Sulanderin Markun kanssa. 

Markku kyllä nauttii edelleen työstään. Hänen mielestään ihmisten kanssa oleminen pitää mielen virkeänä.

− Sellainen sen yhtiökumppanin tietysti pitää olla, että tulee ihmisten kanssa juttuun. Se on kuitenkin tuo myymälän puoli niin olennainen osa yrityksen toimintaa. Mutta tommoset kassatouhut – ne on meillä niin yksinkertaisia, että sellaiset oppii nopeasti.

Soita tai tule vaikka käymään

Markku laittaa toivonsa osin myös paikallisiin oppilaitoksiin. Sieltä Satu Kiilapurokin aikanaan löytyi. Ensin tuli harjoitteluun ja siitä sitten töihin. 

− En oikein tiedä mihin ne kaikki valmistuneet töihin menevät. Mutta josko sieltä vaikka joku innostuisi. Ihan saa soittaa, ja tulla vaikka käymäänkin, jos haluaa. Nyt olis hyvä mahdollisuus tarjolla!

Aiheeseen liittyviä juttuja