Syy tulla Forssaan– Deniss Fusion kitchen

Deniss Fusion kitchen Forssassa viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa. Ravintolan tilat on vastaremontoitu ja menuuta on uudistettu. Kolmen vuoden kehityksen tuloksena omien salaatin kastikkeiden lisäksi ravintolalla on omat dipit ja BBQ-kastike.

Syy tulla Forssaan– Deniss Fusion kitchen | Yrittäjyys | Kotiseutulainen

– Rakastan tätä työtä sen sosiaalisuuden johdosta, tykkään jutella kassalla asiakkaiden kanssa ja kun itse olen maistanut jotakin herkullista, haluan jakaa sen elämyksen muille, Deniss Fusion kitchen yrittäjä Arkan Güzel toteaa ja rupeaa kertomaan yrityksen historiaa.

– Minun setäni perusti yrityksen 30-vuotta sitten. Hänen poikansa nimi on Deniss ja nimi on pojan mukaan, mutta hänellä on iso lihatehdas Nurmijärvellä ja Deniss siirtyi sedältäni ensin veljelleni ja vuonna 2008 minulle.

Rakastan Suomea ja sen puhtautta

 – Olin 19-vuotias, kun lähdin Iskenderusta Suomeen töihin veljelleni. Tulin Forssaan kesäkuussa keskellä yötä. Kaikki vihersi ja meillä oltiin koulussa opetettu Suomen yöttömistä öistä, mutta on eri asia kokea se ja tottua siihen kuin vain kuulla siitä oppitunnilla. Suomen talvi yllätti ja pimeys oli aluksi vaikea, mutta rakastan Suomea ja sen puhtautta, täällä asiat toimivat hyvin, Arkan Güzel kertoo.

Kun hän muistelee menneitä, erityisesti Yö-yhtyeen vierailu on jäänyt mieleen.

– Minulla käy asiakkaina julkisuuden henkilöitä, mutta erityisesti minulle on jäänyt mieleen Yö-yhtyeen vierailu niiltä ajoilta, kun Olli oli solistina. Yritin hienovaraisesti varmistaa asiaa kysymällä, oletteko Tampereelta ja Olli tokaisi minulle takaisin, että eikö tamperelainen saa syödä täällä. Päädyin tarjoamaan heille ruoan. Olli oli hauska ja vitsikäs.

Omaa Designia

Denissin buffet on ollut niin suosittu, että ravintolalla on ollut tilanpuutetta. Tämän vuoksi ravintolan tiloja on laajennettu ja remontoitu. Asennettiin uusi ilmanvaihtokone ja asiakastilojen lisäksi keittiö ja vessat on uudistettu. Ravintolasta tehtiin viihtyisämpi paikka olla.

– Uudessa menussa pihvit ovat uudet, on lisätty uusia annoksia ja idea on, että tarjotaan hyvää ruokaa kohtuuhintaan. Meillä on nyt uusi espanjalainen puuhiiliuuni ja se tuo oman maun ruokaan. Teemme omat dipit ja cheddarkastikkeen, niissä ei ole säilöntäaineita. Kehitimme myös omaa tyyliä eli cheddarkastike tulee leivän päälle kaadettuna, ei enää väliin.

Deniss haluaa erottua muista myös omalla uudella logolla varustetuilla tuotteilla ja pakkauksilla.

– Suunnittelen paljon itse ja nykyään aina kello yksi siirryn toimistooni ja suunnittelen myös muille. Suunnittelen paperikasseja, servettejä ja pakkauksia, ehkä joskus tulevaisuudessa meillä on oma pieni tehdas Loimaalla, Arkan Güzel haaveilee.

Teksti ja kuvat Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja