Palloseura lähtee parantamaan sijoitusta kevätkaudella

Forssan Palloseura sijoittautui viime kaudella Mestiksessä komeasti neljänneksi, mutta kuluva kausi on lähtenyt nihkeämmin liikkeelle. Uusiutunut miehistö, joka lisäksi on kärsinyt loukkaantumisista ja sairasteluista on sijalla 12 eli kolmanneksi viimeisenä kerättyään 23:ssa ottelussa 18 pistettä.

Palloseura lähtee parantamaan sijoitusta kevätkaudella | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Tätä kirjoitettaessa on pelaamatta vielä vierasottelut Rovaniemellä ja Kokkolassa. Vajaan parin viikon mittaisen joulutauon jälkeen Palloseura kohtaa ennen uutta vuotta turkulaisen TuTo Hockeyn perättäisinä päivinä back-to-back peleissä, torstaina Forssassa ja perjantaina Turussa. Turun otteluun on lähdössä mukaan kannustamaan myös FPS Fan Club.

Vierasottelut ovat olleet haasteellisia koko syksyn, sillä vain ensimmäisestä ottelusta, joka pelattiin Heinolassa, saatiin pisteet Forssaan kun Peliitat kaatuivat puhtaasti 4-0. Seuraavista kahdeksassa pelissä oli tuloksena tappio. Kolme näistä on ollut ns. maalin pelejä, jotka on hävitty maalilla tai sitten vastustaja on tehnyt viimeisen maalin tyhjään maaliin Palloseuran yrittäessä tasoitusmaalia ilman maalivahtia pelaten.

 Kotiotteluissa ollaan pystytty voittamaan Mestiksen kärkijoukkue K-Espoo voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 3-2. Viime kaudella Mestiksen pronssimitalit Palloseuraa vastaan pelatussa pronssiottelussa voittanut Rovaniemen Kiekko kaatui Forssassa komeasti 4-1. Kolmen pisteen kotivoitot Vihreäpaidat ovat onnistuneet nappaamaan myös Keuruulaiselta KeuPa HT:lta ja Heinolan Peliitoista. Myös Kajaanin Hokki kaatui Forssassa, voittolaukausten jälkeen.

Pettymyksiä tuloksellisesti olivat tappiot (toinen vl-kisassa) latvialaiselle HK Zemgalelle. Palloseuralla on hyvä mahdollisuus toki kuitata nämä vastavierailulla, joka on maaliskuussa. Latviaan on lähdössä myös kannattajabussi, joten kannattaa seurata FPS Fan Clubin julkaisuja some-kanavilla!

Joulun jälkeen on vielä 25 ottelua pelaamatta , joten mahdollisuudet ovat vielä ainakin playoff villi-kortti -kierrokselle. Toki tärkeää on varmistaa se, että kaksi suomalaisjoukkuetta jää runkosarjassa taakse, sillä kaksi viimeistä joutuvat karsintoihin joista tällä kaudella putoaa yksi joukkue sarjaporrasta alemmaksi. HK Zemgalella on varma paikka sillä he eivät joudu karsintoihin vaikka olisivat viimeisiä sarjassa.

Palloseuran pelaajista positiivisin yllättäjä on Miku Ronkainen, joka on jo ennen joulua laittanut kaikki henkilökohtaiset maali- ja piste-ennätyksensä uusiksi. Miku on 21 pelaamassaan ottelussa tehnyt 6 maalia ja antanut 12 syöttöä. Tsekki-sentteri, pääasiassa Mikun kanssa pelannut Michal Kvasnica on tehnyt 8 maalia ja syöttänyt 7. Palloseuran paras maalintekijä tähänastisissa peleissä on ollut Mika Huhtasalo, joka on tehnyt 10 maalia. Positiivinen yllätys on ollut myös nuori puolustaja Severi Savijoki, joka siirtyi HPK U20 -joukkueesta Forssaan. Savijoen +- tilasto on edelleen plussan puolella. Viime kaudella Palloseurassa kävi lähes säännöllisesti HPK-lainoja , mutta nyt lainat ovat olleet todella ”kortilla”.  Puolustaja Mikael Tapio on pelannut Palloseuran paidassa neljä ottelua (isä Juhaa en ole kyllä bongannut katsomossa!) ja Niclas Tenhovuori on pelannut niin ikään neljä ottelua. KooKoosta saatiin kolmeksi otteluksi lainalle oma kasvatti Riku Tuomola, joka pelasi todella isot minuutit pelaamissaan otteluissa. Vaasan Sportista saimme lainaksi taitavan Slovenilaisen Jure Povsen ja Ässistä kovaa laukovan Samuli Aaltosen, joka valitettavasti on ollut nyt muutaman ottelun loukkaantuneiden kirjoissa. Kesän hankinnoista Kalajoelta saapunut Konsta Keteli on viime otteluissa löytänyt maalijyvän ja ollut tärkeä osa Palloseuran ylivoimaviisikkoa. 

 Toivotaan että yleisö löytää halliille pelien jatkuessa. Suomen toiseksi korkein sarjataso Mestis tarjoaa todella vauhdikasta jääkiekkoilua ja tulee muistaa, että Forssa on sarjan pienimpiä paikkoja joten Suomessa on monta paljon isompaa paikkaa jossa ei kiekkoa pelata näin korkealla tasolla! Mestiksen iskulause ei turhaan ole ”Suomen Viihdyttävintä Lätkää”!

Teksti : Timo Tukia, kuva : Kari Vahaniitty

Aiheeseen liittyviä juttuja