KaPon B-lentispojat A-pooliin

KaPon B-lentispojat pelasivat Karkkilan liikuntahallilla 1.pooliturnauksen, johon heidät tasonmittausturnauksesta sijoitettiin valtakunnan toiseksi ylimpään B-pooliin.

KaPon B-lentispojat A-pooliin | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Vastustajina poolissa oli ennakkosuosikkina Rantaperkiön Iskun kokenut, Kauhavan Wisa sekä Kempele 2.

Turnauspäivä aloitettiin hyvin latautuneena ja valmiina ennakolta päivän kovimpaan otteluun Rantaperkiön Iskua vastaan. Etukäteistietona oli, että Iskulla on taitava passari, joka hyppypassilla ruokkii paljon keskipelaajia, mutta hyvällä temmolla myös nelospaikan kuten myös hakkurin tontilla pelaavia hyökkääjiä eli monipuolista hyökkäystä oli luvassa.

KaPon joukkue pelasi ottelun muutoin sovittua taktiikkaa noudattaen, mutta vastustajan nelospaikan hyökkäyksen kanssa joukkue oli ajoittain hankaluuksissa eikä viistolyöntejä saatu kunnolla torjutuksi.

Ottelussa joukkueemme aloitussyötöt olivat tehokkaita ja niillä saimme vastustajan hankaluuksiin eivätkä Iskulaiset saaneet hyökkäyskuvioitaan riittävästi kuntoon. KaPon hyökkäyspeli oli monipuolista, tehokasta ja ihailtavaa katseltavaa. KaPoa avitti myös vastustajan tarjoamat suorat pisteet omilla virheillään. Ottelusta KaPolle päivän avausvoitto komeasti 2-0 (25-21, 25-21).

Toinen ottelu tiedettiin haastavaksi, sillä tasoero Kempele2 joukkueen ja Iskun välillä oli iso. Ennakkona sovittu hyvän ja oman tason ylläpito ei tässä pelissä toiminut ja peli oli pitkälti pakonomaista. Hyvä pelivire löytyi toisen erän alkussa ja ote piti riittävästi. Ottelusta päivän toinen 2-0 voitto (25-19, 25-22).

Päivän viimeisessä pelissä Kauhavan Wisaa vastaan lähdettiin voitto mielissä. Tästä ottelusta muodostui edellistä ottelua parempitasoinen ja erityisesti aloitussyötöt olivat tehokkaita. Ottelusta selkeähkö 2-0 voitto (25-16, 25-13).

Näin joukkue jatkaa kahden turnauksen jälkeen voittokulkua ilman erähäviöitä. Seuraavassa turnauksessa vastassa on maan tämän hetken 3 parasta joukkuetta, joten vastus tästä vaan kovenee. Alemmista pooleista on nousemassa muitakin tasokkaita joukkueita, joten tiukkaa taistelua tulemme näkemään tulevissa turnauksissa sarjan ylemmissä pooleissa pysymiseen.

Kotiturnauksessa olimme 13 junnun voimin, sillä joukkueen vanhin Mikael Mäkinen on jo A-juniori eikä sääntöjen mukaisesti voi pelata yli-ikäisenä SM-sarjan turnauksessa. Mikael oli joukkueen mukana huoltajana ja häntä tulemme näkemään miesten aluesarjan peleissä.

Joukkueen pelaajat turnauksessa olivat passarit Anders Enqvist, Eetu Salmijärvi sekä Panu Salmijärvi, jonka pääsarja on C-ikäisissä. Yleispelaajat William Groffier, Mikke Majasalmi sekä Manu Asikanius. Hakkurit Kermo Kiil sekä Eelis Hedberg, jonka pääsarja on C-ikäisissä. Keskipelaajat Miika Varjus, Eelis Partanen sekä Joona Lahtinen ja liberot Alpo Serenius sekä Aapeli Paananen. Päävalkkuna on Nina Salmijärvi ja arvokkaana apuvalkkuna Antti Paananen, joka hoiti myös tilastoinnin. Joukkueen vanhemmat hoitivat striimauksen sekä joukkueiden muonitukset ja salijärjestelyt, jossa apuna oli myös Tutorimme Seppo Nieminen. Ottelu pelattiin koronaohjeistuksen mukaan ilman yleisöä ja toimihenkilöt kuten joukkueet noudattivat hyvin maskisuosituksia kuten myös muita koronaan liittyviä suosituksia. Vastustajajoukkueilta tuli myös kiitosta järjestelyistä, jotka toivat heille turvallisen tunteen olla turnauksessa mukana. Seuraava B-poikien turnaus pelataan la 21.11.2020.

Niina Salmijärvi

Aiheeseen liittyviä juttuja