Bisons lähtee Korisliiga-kauteen ilkeänä ja kookkaana

Miesten Korisliigaan paluun tekevä Bisons aloittaa kauden kotiottelut perjantaina 6. lokakuuta, kun Loimaan liikuntahallille saapuu vieraaksi Uudenkaupungin Korihait.

Bisons lähtee Korisliiga-kauteen ilkeänä ja kookkaana | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Ottelussa on varmuudella poikkeuksellisen kova lataus, sillä Korihaiden peräsimessä nähdään edelliset kolme kautta Bisonsia valmentanut Darko Mihajlovic.

Biisonilauma siirtyi kesällä Jokioisilta kotoisin olevan Juri Heinämäen käskytykseen. 36-vuotias Heinämäki aloittaa ensimmäisen kautensa Miesten Korisliiga-joukkueen päävalmentajana.

Heinämäki on koonnut joukkuetta selkeällä sapluunalla. Bisons haluaa olla tällä kaudella vastustajiaan isompi joukkue. Kokoa on haettu niin korin alle, kuin laitureiden paikalle.

“Haluamme pelata hyökkäyspäässä modernia voima-koripalloa, jossa palloa toimitetaan kolmen sekunnin alueelle ja luomme sitä kautta etua kilpailijoihimme nähden.

Kaikki kuitenkin alkaa puolustuspäästä, jossa meidän täytyy olla fyysisiä ja tietyllä tavalla ilkeitä illasta toiseen”.

 Bisonsin pre-season on ollut hieman rikkonainen pienten kolhujen ja sitkeän flunssa-aallon myötä. Heinämäki on kuitenkin luottavainen joukkueen iskukykyyn.

“Meillä on kasassa ahkera, työteliäs ja fyysinen joukkue. Koripallon kaltaisessa joukkuepelissä ottaa aikansa, että jokainen löytää roolinsa joukkueessa”

Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista tämän kauden miehistössä on uusiseelantilainen Isaac Davidson. 26-vuotias peluri saapui elämänsä ensimmäistä kertaa Eurooppaan elokuun puolenvälissä ja on kotiutunut Loimaalle erinomaisesti.

“On ilo päästä osaksi Bisonsin joukkuetta ja organisaatiota. Olen tuntenut oloni erittäin tervetulleeksi ja nauttinut loppukesästä Suomessa. Joukkueessamme on loistava ilmapiiri, jossa kaikki ovat valmiita auttamaan toista niin kentällä kuin sen ulkopuolella”, Davidson tiivistää tunnelmiaan.

201-senttinen Davidson on yksi Bisonsin pelin sieluista alkavalla kaudella. Taitavaa uusiseelantilaista on ilo seurata kentällä pallonkäsittelyn ja heittämisen sujuessa kookkaaksi pelaajaksi ihailtavalla tavalla.

“Olemme pre-seasonin aikana jo huomanneet, kuinka pystymme rankaisemaan joukkueita korin alla kentän molemmissa päissä. Ollessamme isompia kuin moni muu joukkue saamme sitä kautta tehtyä kentällä erilaisia valintoja”.

Uusiseelantilainen odottaa kotiavausta jo innolla. “On hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön edessä, uskon pelitapamme olevan viihdyttävä myös yleisön näkökulmasta.”

Aiheeseen liittyviä juttuja