Tammela LUX – Valon juhlaa marraskuussa

Marraskuussa pääsee kokeilemaan ITE-valotaiteen tekoa Tammelassa. Valotaiteilija Jyrki Sinisalo ja pajaohjaaja Minna Sirnö tulevat ohjaamaan kaksi työpajaa Tammelan kunnantalolle. Työpajat ovat lauantaina ja sunnuntaina 18.-19.11.2023 klo 11:30-16. Molempiin ryhmiin mahtuu 15 osallistujaa.

Tammela LUX – Valon juhlaa marraskuussa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Pajat sopivat kaikenikäisille, mutta alle 12-vuotiailla on oltava täysi-ikäinen osallistuja mukanaan.

Pajoissa valmistetaan kierrätysmateriaaleista lyhtyjä, jotka ripustetaan Tammela LUX -viikonlopun ajaksi esille kunnantalon ja kirkon ympäristöön. Molempien työpajojen osallistujat osallistuvat ripustukseen perjantaina 24.11.2023 klo 17–18.30.

Teemana valotaidepajoissa ovat oudot asiat, oikeat ja kuvitellut. Pajoissa oma mielikuvitus, kokeilunhalu ja tekemisen ilo ovat kaikki kaikessa. Pajoissa tehty lyhty saa olla pelottava, ihana tai ihan jotain muuta. Sellaisiahan oudot asiat usein ovat.

Paja tarjoaa valonlähteiden lisäksi erilaisia materiaaleja lyhtyihin, mutta osallistujat voivat mieluusti tuoda myös omia kierrätysmateriaalejaan mukanaan. Kaikkien materiaalien on kuitenkin oltava säänkestäviä ja keveitä. Materiaalien läpikuultavuus on valotaiteessa aina plussaa.

Omien materiaalien ja valon yhteispeliä voi kokeilla etukäteen kotona vaikkapa taskulampulla. Omat työkäsineet tai nahkasormikkaat mukaan, koska lyhtyihin voi käyttää myös metalliverkkoa ja metallilankoja, joita työstetään käsin.

Ilmoittautuminen pajoihin 10.11.2023 mennessä: ma. kulttuurikoordinaattori Sanna Mansikkaniemi, sanna.mansikkaniemi@tammela.fi

Valotaidetyöpajojen Oudot asiat-lyhdyt ovat esillä kaikkien nähtävillä 24.–26.11.2023 osana Tammela LUX -viikonloppua.

Sunnuntaina 26.11.2023 klo 16 Tammelan kirkossa on suomalaiseen kansanmusiikkiin pohjautuva ”Kointähtösen messu”, jossa mukana ovat Projektikuoro ja Rokasahurit johtajanaan Sanna Mansikkaniemi. Messu toteutetaan yhteistyössä Tammelan seurakunnan kanssa. Projektikuoro harjoittelee marraskuussa perjantaisin Tammelan kunnantalolla ja siihen ovat kaikki laulajat tervetulleita!

Aiheeseen liittyviä juttuja