Taiteen tekemisen iloa!

Forssan Kuvataidekoulu tarjoaa upeat puitteet taidekasvatukseen ja itsensä ilmaisuun iästä riippumatta.

Taiteen tekemisen iloa! | Oppiminen | Kotiseutulainen

Forssan Kuvataidekoulu antaa laajaa kuvataiteen perusopetusta, ja opetus on tavoitteellista. Mutta hauskaa! Tutkiva asenne ja uteliaisuus synnyttävät oivalluksia ja elämyksiä. Taidetta ei kannata tehdä otsa kurtussa, vaikka tekniikat onkin hyvä ottaa haltuun. Kuviksesta saa eväitä ja rohkeutta tarttua monenlaisiin projekteihin. Saattaa myös huomata, että joskus luovan tekemisen prosessi onkin lopputulosta tärkeämpi.

Erilaisia tekniikoita ja tapoja itsensä kuvalliseen ilmaisuun pääsee kuviksella etsimään iästä riippumatta kuka tahansa taiteesta kiinnostunut. Ensimmäiset ryhmät ovat jo vauva- ja taaperoikäisille. Varsinaista perusopetusta järjestetään 4-20 vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kuviksen voi aloittaa myös aikuisena vaikka ilman minkäänlaista taustaa kuvataiteista.

Kaikkien ryhmien opetussisällöt on suunniteltu ottaen huomioon oppijan ikä ja kehitysvaihe. Lapsi tai nuori voi siis hypätä kuvispolulle missä iässä tahansa. Välivuosistakaan ei ole haittaa, harrastuksen voi aina aloittaa uudestaan.

Kuviksen opettajat ovat eri taidealojen ammattilaisia, ja helposti innostuvaa porukkaa.

– Haluamme itsekin jatkuvasti oppia uutta ja kokeilla erilaisia juttuja. Työ pysyy mielekkäänä, kun ei toista vuodesta toiseen samoja tehtäviä. Perusasiatkin voi opettaa monella eri tavalla. Oivaltamisen ja onnistumisen ilo tarttuu molemmin puolin, kertoo kuvataidekoulun opettaja Tiina Leppämäki.

– Ryhmissämme on vielä joitain vapaita paikkoja jäljellä. Toivoisimme mukaan erityisesti vähän vanhempia lapsia. Moni pitää kynnystä myöhemmin aloittamisesta turhan korkeana. Kannattaa rohkeasti kysyä ja tulla mukaan, kannustaa kuvataidekoulun johtava opettaja Teija Lauronen.

forssankuvataidekoulu.fi

ellikeskus.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja