Ota mukaan!

Kesä. Kesäloma. Ja Kotiseutulaisen kesälehti piukassa tapahtumia, nähtävää ja koettavaa. Ihan laidasta laitaan, varmasti jokaiselle jotakin.

Ota mukaan! | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Kaikille kesä ja loma eivät kuitenkaan ole se odotettu. Se voi tuoda tullessaan aika surkeankin olon, kun kerrostalon ikkunasta katselet tyhjenevää parkkipaikkaa. Kun muut menevät ja jäät yksin.

Tänä kesänä otetaankin asiaksi, että pyydetään kaveri mukaan. Ainakin kysytään, että lähtisitkö, mentäiskö. Se voi olla kesän paras teko, se voi antaa niin paljon hyvää mieltä. Eikä ole loppujen lopuksi iso vaiva, vai mitä.

Muistetaan ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta pompata autoon ja ajella minne tykkää. Jos ei sitä autoa ole tai korttiakaan, ovat monet paikat saavuttamattomissa. Niinpä kysy kaveriltakin, lähtisikö hän kesäteatteriin tai uimarannalle. Kaikki eivät voi metsäänkään mennä yksin – vie tuttava luonnonpuistoon ja reissu voi olla ikimuistoinen. Joskus ihan vaan vaikka torikahvit piristävät.

Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Eivätkä ne kaikki kotona pakosta olevat ole vanhoja mummoja ja pappoja, kyllä siellä voi olla vanhempi yksin lasten kanssa – mahdollisuudet vaikka ihan sinne uimarannalle pääsyyn voivat olla rajalliset. 

No, kaikkia esimerkkejä ei tarvitse luetella. Varmasti ymmärsit jo. Tehdään toisillemme ystävänpalveluksia ja tuplataan kesän nautinnot. Kuten lehdestä huomaat, vaihtoehtoja on kaikille runsaasti koko kesän mitalla. 

Maire Soiluva

Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja