Tervetuloa meille!

Tuleavana kesäisenä viikonvaihteena ei ole mitenkään harvinaista, että kohtaamme omalla kotipaikkakunnallamme turistin, satunnaisen matkailijan tai vasiten tapahtumaan saapuneen. Miten esittelemme kotikuntamme, mitä siitä kerromme – se on aika olennainen ja iso asia. Se voi parhaassa tapauksessa jopa saada ihmisen harkitsemaan paikkakunnalle muuttamista – tai pahimmillaan saada ihmisen aatoksiin, ettei toiste tule edes käymään paikkakunnalla.

Tervetuloa meille! | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Siksi onkin hyvä vähän miettiä asiaa valmiiksi. Mikä kotikunnassani on hyvää? Mikä mahtaisi kiinnostaa, mikä on erityislaatuista, mikä ehkä suorastaan ainutlaatuista. Mitä tutustumisen arvoisia paikkoja, mitä tapahtumia.

Mutta ratkaisevinta tässäkin asiassa taitaa kuitenkin olla se asenne.

Jos kerron innostuneena, miten hyvä täällä on elää, se vaikuttaa positiivisesti. Jos taas aloitan sanomalla, että ei täällä mitään nähtävää ole eikä mitään tapahdukaan, niin enpä ainakaan kuulosta tyytyväiseltä asukkaalta. 

Nyt on aika kaivella mieleen kaikki hyvä – sitähän on, ei sitä tarvitse keksiä – ja antaa meistä kaikista ystävällinen kuva turisteille ja tapahtumavieraille. Siitäkin huolimatta, että tapahtumat voivat tuoda tilapäistä hälyä tai peräti ruuhkaa kylätielle. Pannaan valitukset pussiin ja pussin suu kiinni ja näytetään, että meille kannattaa tulla toistekin. Kyllähän meistä jokainen sen tietää, miten mieluusti menee uudelleenkin sinne, missä kohtaa ystävällisiä ihmisiä ja ystävällistä palvelua.

Maire Soiluva

Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja