Ulvova mylläri 2000-luvun versiona

Vuohensaaren kesäteatterissa nähdään kesällä 2023 kotimainen klassikkokomedia Ulvova mylläri. Arto Paasilinnan menestysromaaniin perustuvan näytelmän ohjaa Toni Ikola ja sen on uudelleen dramatisoinut Mia Kuisma.

Ulvova mylläri 2000-luvun versiona | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Uusi sovitus kääntää tutun tarinan sukupuoliroolit ylösalaisin. Sovituksen keskiössä on Gunilla Huttunen, vasta paikkakunnalle muuttanut nainen, joka on kunnostanut vanhan myllyn. Kyläläiset eivät suhtaudu varauksettomasti uudehkoon tulokkaaseen, varsinkaan kun hän on hyvin erilainen kuin muut. Myllärin ja kyläläisten välille syntyy irvokkaisiin mittoihin paisuva konflikti ja sen rinnalla kasvaa myllärin ja lähiruokaneuvoja Santeri Käyrämön omalaatuinen rakkaustarina. 

Ulvova mylläri on värikäs, koominen ja koskettava kuvaus erilaisuudesta, ystävyydestä ja rakkaudesta sekä sen kaipuusta. Salon Teatterin versio tuo näytelmän tapahtumat 2000-luvulle ja nostaa esille kysymyksen, mitä naisen sopii tehdä ja miten itseään saa ilmaista. Kuka hyväksytään ja mitkä ovat hyväksynnän ehdot? Kohdellaanko kaikkia tasa-arvoisesti? Paasilinnan alkuperäistekstin vahvuus on herkullisissa hahmoissa, joiden kohdalla nousee väkisinkin mieleen, kuka meistä on oikeasti hullu. Hyväksytäänkö meidät sellaisina kuin olemme? 

Esitykset Vuohensaaren kesäteatterissa 8.7.-19.8.2023. (Satamakatu 102, 24100 Salo) Alkuperäisteos: Arto Paasilinna Dramatisointi: Mia Kuisma Ohjaus: Toni Ikola Lavastus: Harri Mölsä Puvustus: Jenny Sainio Graafikko, äänisuunnittelu: Marcus Lindén 

Rooleissa Sonja Leino, Jerry Alajoki, Hilda Heino, Juha Leppäsalo, Lisamaria Markula, Heli Laaksonen, Mika Virtanen, Marjukka Paajolahti-Halme, Anu Hellsten, Petri Lönnqvist

Aiheeseen liittyviä juttuja