Taidetta etsitään

Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n Taidetta näkyvissä -hankkeeseen etsitään taideteosehdotuksia.

Taidetta etsitään | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Ehdotuksia pyydetään ensisijassa potilas- ja hoitolaitoksiin sijoitettavista pysyvistä teoksista. Valitut teokset sijoitetaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän (FSHKY) jäsenkuntien toimipisteisiin. 

Hakea voi valmiilla teoksella tai esimerkiksi hoitolaitoksiin linkittyvällä yhteisötaidekonseptilla – yksin tai taidekollektiivina. 

Luonteeltaan ehdotukset voivat olla sisä- tai ulkotiloihin sijoitettavaa taidetta, kuten kuva-, veistos- tai valotaidetta. 

Vaikka teoshaku on kaikille avoin, halutaan hankkeella kannustaa etenkin paikallisia taiteilijoita luoviin ja paikkatilalähtöisiin ehdotuksiin. 

– Odotamme taiteellisesti ja sisällöllisesti laadukkaita ehdotuksia, joissa on myös kiinnitetty huomioita teoksen sijoittumistilan luonteeseen. Esimerkiksi välkkyvät valot tai terävät muodot eivät toimi potilas- ja hoitolaitoksissa samalla tavoin kuin muussa tilassa, tarkentaa hankkeen kulttuurituottaja Tiina Hartikainen. 

Valinnan teoksista tekee asiantuntijaraati. Valituista teoksista maksetaan palkkio. Teosehdotuksia voi toimittaa ma 2.11.2020 asti. 

Tarkemmat hakuohjeet ja lisätiedot löytyvät osoitteesta www.kuvio.org. 

Aiheeseen liittyviä juttuja