Kevättä kohti

Viralliseen vaalipäivään on enää muutama päivä. Sen huomaa lehdestäkin. Sitten jännitetään – toiset voittavat ja toiset häviävät ja vähitellen elämä palaa taas arkiseen tahtiinsa.

Kevättä kohti | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Tulossa on pääsiäinen. Se on monelle tärkeä levon hetki. Useampi vapaapäivä ja ehtii käydä vaikka sukuloimassa vähän kauempana.  Pääsiäisessä tärkeää on sen hiljaisuus ja rauhallisuus.  Se on edelleen iso juhla, mutta sitä ei edellä ihan sellainen työrupeama kuin monella joulua edeltää.  Toki joillekin hiljaisuus on ahdistavaa – eikä enää noudatetakaan sellaisia rajoituksia kuin vielä monen lapsuudessa noudatettiin. Pitkäperjantai oli todella pitkä, koska silloin ei menty minnekään ja piti olla hiljaa sekä rauhallisesti. Kaikki paikat oli kiinni, oltiin vain kotona. Pääsiäissunnuntaina sai jo sentään leikkiä ja olla pihalla, joku saattoi peräti tulla kylään.

Perinteet muuttuvat – osa hyvään, osa huonoon suuntaan. Jokaisella on tästä oma mielipiteensä. Nyt joku viettää pääsiäispyhää ostoskeskuksessa, yhä harvempi käy kirkossa. Toivotaan, että jokaisen tavalle on tilaa –  ja jokaisen tapa antaa tilaa myös toisen tavoille.

Kaikkien yhteinen toive on kuitenkin varmasti se, että paistaisipa aurinko pääsiäisenä. Ei räntäsadetta, kiitos, jos toivoa saa.

Maire Soiluva
Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja