Kuka päättää Sinun puolestasi?

Kuten lehdestä huomaa, kuntavaalit lähestyvät. Ennakkoäänestys alkaa 26.5. ja päättyy 8.6.2021, Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021.

Kuka päättää Sinun puolestasi? | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Kuntavaaleissa valitaan ihmiset päättämään asioista, jotka koskevat meitä kaikkia joka päivä. Kunnan- ja kaupunginvaltuustot päättävät kunnan taloudesta ja sitä kautta päivähoidosta, kouluista, joukkoliikenteestä, terveydenhuollon palveluista, vanhuspalveluista, katujen kunnosta, maankäytöstä ja rakennusluvista  ja niin edelleen – joten. Miten voisitkaan jättää äänestämättä?

On niin helppoa heitellä, että” ei mikään kuitenkaan muutu” ja ”yksi ääni sinne tänne” ja ”samat sinne kuitenkin valitaan” – ja kysymys on oikeasti vain laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä. Jokainen tietää nuo argumentit huonoiksi. Silti ne toistuvat aina vaalien alla. Kun ei jaksa ottaa selvää, mitä oikeasti äänestetään, mistä päätetään ja kuka olisi hyvä päättämään. Kenelle annan valtakirjan vaikuttaa puolestani.

Työ kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa ei ole kevyttä, vasemmalla tai oikeallakaan jalalla hoidettavaa. Tietotulva on iso ja monenlaisista asioista pitää tietää ja ottaa selvää. Päätöksissä on harvoin yhtä oikeaa ja hyvää vaihtoehtoa, usejn miten on valittava huonoista vaihtoehdoista paras.  Kaikkia ei voi miellyttää aina joku on erimieltä päätöksestäsi ja päätöksiään harvoin pääsee perustelemaan jokaiselle äänestäjälleen. On hienoa, että kuitenkin niin moni ihminen on asettunut ehdokkaaksi ja ottanut sen riskin, että tulee tai ei tule valituksi.

Kotiseutulainen, aidosti sellainen, antaa nyt ja vielä seuraavankin numeron ilmestyessä mahdollisuuden tutkailla ehdokkaita.  Ensimmäistä kertaa lehden vielä kohtuullisen lyhyessä historiassa lehti tuli niin täyteen, että jouduimme jo myymään ei-oota ilmoitustilojen suhteen, jotta saimme lehteen mahtumaan myös luettavaa. Kiitos saamastamme luottamuksesta – olemme nöyriä tämän luottamuksen edessä ja jatkamme entistä innostuneempina kohti seuraavaa numeroa.

Maire Soiluva
Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja