Kesälaitumet odottavat

Onnea kaikille valmistuville nuorille, ylioppilaille ja kouluvuodesta selvinneille.

Kesälaitumet odottavat | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Kevätjuhlan tunnelma on jotain sellaista, jota tuskin koskaan unohtaa. Vaikka siinä juhlitaan sitä, mikä on takana, on katse vahvasti eteenpäin. Ja niinhän se pitää ollakin. 

Lapsena kesä tuntui valtavan pitkälle jonolle aurinkoisia päiviä – vielä siinäkin vaiheessa, kun odotti ensimmäiset kesätyöpaikat tai syksyllä oli edessä seuraava kouluaste. Tulevaisuus oli vahvasti läsnä jokaisessa päivässä eikä se haitannut, vaikka se joskus oli enemmän utopistinen kuin realistinen. Niin kuuluu ollakin.

Usko tulevaisuuteen kuuluu nuoruuteen, eikä sitä saa kukaan viedä. Ainakin mielikuvissa maailman pitää olla avoin, sen mahdollisuudet tarjolla. Sitä on nuoruus, sitä on onnellinen nuoruus. Annetaan se lapsillemme ja nuorilemme.

Maire Soiluva
Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja