Yhdessä eteenpäin

Uutiset ovat monella tavalla, monelle ihmiselle, ahdistavia. Pelkoa lapataan lisää päivittäin ja pelonaiheet liittyvät monella tavalla perustarpeisiimme: lämpöön ja ruokaan, selviytymiseen talven yli.

Yhdessä eteenpäin | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Meillä, tavallisilla ihmisillä, on hyvin vähän mahdollisuuksia vaikuttaa pelon aiheisiin. On vain sinniteltävä, varauduttava, odotettava parempia aikoja.

Mutta me selviämme paremmin ja ehkä helpommallakin, jos  menemme eteenpäin yhdessä. Pidämme huoli toinen toisistamme, pidämme huolen kotipaikkakunnastamme, kotiseudustamme. Me olemme aina selvinneet yhdessä – vielä paljon vaativammista asioista ja ajoista.

Pidetään kiinni paikallisista palveluista käyttämällä niitä. Pidetään huoli, että palvelut pysyvät sellaisella etäisyydellä, että kaikilla on mahdollisuus niitä käyttää. On sitten kysymys terveyspalveluista tai ruokakaupasta. 

Kotiseutulainen on paikallinen lehti. Meille tärkeää ovat paikalliset lukijat, paikalliset ilmoittajat. Meistä on hienoa, kun saamme lukijoiltamme palautetta, saamme juttuideoita paikallisista ihmisistä ja ilmiöistä. Meille on sydäntä lämmittävää, kun saamme soittoja ja viestejä, joissa kerrotaan, että meillä on hyvä, paikallinen lehti. Että siitä on luettu mielenkiintoinen paikallinen juttu tai löydetty paikallinen palveluntarjoaja. 

On meidän kaikkien käsissä, että me kaikki selviämme. Kun me yhdessä toimimme oman paikkakuntamme ja seutumme parhaaksi, me kaikki selviämme paremmin. Jokainen voi vaikuttaa valitsemalla paikallisen. Ei vaadita enempää, ei vaikeampaa. Vaikeistakin ajoista selvitään, kun välitämme toinen toisistamme!

Maire Soiluva

Päätoimittaja  

Aiheeseen liittyviä juttuja