Jotain uutta, jotain tosi tuttua

Kädessäsi on Kotiseutulaisen ensimmäinen numero. Se on uusi, mutta monella tavalla myös vanha – ainekset…

Jotain uutta, jotain tosi tuttua | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Kädessäsi on Kotiseutulaisen ensimmäinen numero.

Se on uusi, mutta monella tavalla myös vanha – ainekset kun ovat niitä tuttuja. Ihmisiä, uutisia, artikkeleita, ilmoituksia, tuotteita ja tarjouksia.

Sitä, mikä kuluu käsissä, koska kysymys on oman ympäristömme asioista, ilmiöistä ja yritysten tarjouksista. 

Juuri sellainenhan kotiseutu on. Niin tuttu, turvallinen ja paljon vanhaa. Mutta aina jotain uutta jossainpäin niin, että uteliaisuus herää, pitää kysyä, käydä katsomassa.

Kotiseutulainen on meidän oma lehti. Se tehdään täällä, kotiseudulla, eikä sen sisältöön vaikuta muut kuin sen tekijät.  Se on kotiseutulainen monella tavalla – aina veroeuroja myöten.

Kotiseudulla naapurit ovat tärkeässä asemassa.  Ne ovat parhaimmillaan ystäviä, tukea ja turvaa. Niitä myös seurataan, otetaan joskus mallia, joskus äimistellään.  Kunnilla on naapureina toisia kuntia, seutukunnilla seutukuntia. Jotta selviytyy, on pidettävä yhtä. Katsottava samaan suuntaan, etsittävä yhteistyökumppanit ja hankalien asioiden jakajat. Siksi Kotiseutulainen kattaa monta kuntaa, useamman seutukunnankin. Koska mahdollisuus selviytyä kovistakin ajoista on hiukka helpompaa yhdessä, isommalla joukolla, toinen toistaan avittaen.

Emmehän me ole kaukana toisistamme. Mielenkiintoinen tapahtuma tai tarjous voi viedä somerolaisen Loimaalle ja päinvastoin, tuoda karkkilalaiset Forssaan ja vaikka somerolaisen Karkkilaan.

Toivottavasti viihdyt Kotiseutulaisen parissa.  Se on Sinunkin lehtesi. Voit kertoa hyvän juttuvinkin, kertoa mistä aiheesta haluisit artikkelin lukea, kirjoittaa mielipiteesi, lähettää mojovan kuvan – lehteä kuitenkin tehdään Sinulle ja voit olla mukana siinä niin halutessasi.

Kun käytät Kotiseutulaisessa mukana olevien yritysten palveluja, tuet oman alueesi yrityksiä. Se on iso juttu, koska vain siten palvelut pysyvät seudulla.  Vain siten ne ovat mukana työllistämässä ja tuomassa myös hyvinvointia.

Me lehden tekijät toivomme, että tästä tulee pitkä yhteinen taival.  Koska me uskomme siihen, että Kotiseutulaista tarvitaan. Seudullista, paikallista, omaa.  Jossa voidaan kertoa tavallisten ihmisten tarinoita ja vähän pienempiäkin uutisia.

Maire Soiluva

Aiheeseen liittyviä juttuja