Retkellä Särki-Tiirin laavulla

Urjalan kunnan sivuilta löytyi laavupaikkojen nimiä ja osoitteita, ja sieltä valikoitui Särki-Tiiri uutena tuttavuutena. Olen kuullut laavusta jo aiemmin, mutta vasta nyt pääsimme käymään.

Retkellä Särki-Tiirin laavulla | Luonto | Kotiseutulainen

Retkellä mukana: Alli Rissanen (39), Johannes Valtonen(41), Liina (4) ja Leo (8) Valtonen, Loimaa

Retkikohde: Särki-Tiirin laavu Urjalan Hakolahdessa. 

Urjalan kunnan sivuilta löytyi laavupaikkojen nimiä ja osoitteita, ja sieltä valikoitui Särki-Tiiri uutena tuttavuutena. Olen kuullut laavusta jo aiemmin, mutta vasta nyt pääsimme käymään. Hyvät ajo-ohjeet löytyivät myös netistä ja tien varressa oli selkeä parkkipaikka ja opastus laavulle. Parkkipaikalta käveltiin pieni matka polkua pitkin, sitten polku muuttui metsäautotieksi, joka kulki kapean ja korkean harjun päällä. Matkaa parkkipaikalta oli noin 600m. Laavu sijaitsee melko korkealla ja sieltä avautuu näkymä Särki-Tiiri nimiselle pienelle suolammelle. Laavun ympärillä maasto on kaunista mäntymetsää, jossa on lastenkin kanssa helppo kulkea. 

Retkiajankohta: Viikonloppuna lauantaina puolen päivän aikoihin.

Retken kesto: noin 2h

Retkellä koettua: Kaunis syyssää, aurinko paistoi lämpimästi. Sadepilviä kierteli, mutta pysyttiin kuivina retken ajan. Liina poimi puolukoita matkanvarrelta ja löytyipä taskuihin muutama uusi aarrekivikin. Keloja ihmeteltiin kävelymatkan varrella. Laavun ympäristössä leikittiin aarteen piilotusta ja saatiin muutama hirvikärpänenkin seuraksi. Liina kysyi, onko sillä sarvet. Muita eläimiä ei juuri nähty, ehkä pelästyivät äänekästä joukkoa (harjun päältä ääni kantaa kauas).

Retkieväät: Grillattiin makkarat nuotiolla ja syötiin pikkupullia jälkkäriksi. 

Parasta retkessä: Lasten mielestä parasta oli eväät ja aarteen piilotus -leikki. Aikuisten mielestä parasta oli yhdessäolo luonnossa, raitis ilma ja kauniit maisemat. 

Kommentit kohteesta: Tosi kiva retkikohde. Polttopuita löytyi valmiina ja sytykkeitäkin oli muovipussissa. Kiikarit kannattaisi olla mukana, suoalueelta voisi bongata jotakin mielenkiintoista. 

Kohteen osoite:Suorannantie 354-348, Urjala

Meidän perheemme luonnossa: Metsään mennään rauhoittumaan ja hengittämään puhdasta ilmaa. Lapset löytävät luonnosta aina jotakin mielenkiintoista, jota voidaan yhdessä pohtia ja selvittää. Uskon, että yhteisten metsäretkien kautta lapset oppivat arvostamaan ja kunnioittamaan luontoa. Jonkun kerran lähdimme vähän otsa rypyssä metsäretkelle (toinen lapsista ei olisi halunnut mukaan), mutta retkeltä palatessa totesimme, että eipä ole koskaan harmittanut metsäretken jälkeen. Ja eväät maistuvat vaan niin hyvältä metsässä!

Teksti MetsäAnna

Kuva Alli Rissanen

Aiheeseen liittyviä juttuja