Oksjärvipäivä 13.8.2023

Tammelan Oksjärven Suojeluyhdistys on perinteisesti järjestänyt kesäkuun alussa kaikille avoimen, koko perheen Oksjärvipäivän yhteistyössä Tammelan kunnan kanssa.

Oksjärvipäivä 13.8.2023 | Luonto | Kotiseutulainen

Tänä vuonna perinteestä poiketaan ja yhdistys järjestää Oksjärvipäivän vuosikokouksensa yhteyteen Oksjärven leirikeskuksessa sunnuntaina 13.8.2023. Yhdistyksen vuosikokous alkaa kello 14 ja varsinainen Oksjärvipäivän ohjelma noin kello 15.

Yhdistyksen ensisijainen tehtävä on seurata Oksjärven tilaa sekä järvessä ja sen lähiympäristössä havaittuja muutoksia. Tavoitteena on säilyttää veden laatu hyvänä ja edistää järven ympäristön suojelua. Yhdistys toteuttaa myös kunnostustoimenpiteitä.

Oksjärvipäivässä kuullaan TV:n luonto-ohjelmistakin tutun Vanajavesikeskuksen projektipäällikkö Mika Soramäen asiantuntijapuheenvuoro Oksjärven suojelun haasteista ja yhteistyön mahdollisuuksista erityisesti oppilaitosyhteistyön näkökulmasta. Puheenvuoro on varmasti yleistettävissä järvien suojelun haasteisiin laajemminkin, joten aihe sopii hyvin suojeluyhdistysten toimijoille ja muille kiinnostuneille. Yhteistyö eri tahojen ja suojeluyhdistysten kesken on välttämätöntä vesistöjen suojelussa. Mika kertoo myös Vanajavesikeskuksen kuulumisista.

Tilaisuudessa musisoivat ja laulattavat yleisöä Liisa Karikuusi, Mervi Malin-Santos ja Hooper Santos. Tilaisuuden juontaa tuttuun tapaansa huumoripläjäysten kera Eino Kujala. Yhdistys esittelee vuokrattavaksi hankkimansa akkukäyttöisen kaislaleikkurin. Näin yhdistys edistää omaehtoista toimintaa järven ja sen viihtyisyyden hyväksi.

Yhdistys tarjoaa osallistujille kahvit ja mehut. Tapahtumassa on mahdollisuus saunoa ja uida, ostaa grillimakkaraa ja osallistua yhdistyksen arpajaisiin. Leirikeskus tarjoaa viihtyisän ympäristön tapahtumalle ja mukavalle yhdessäololle.

Aiheeseen liittyviä juttuja