Ränkimäen tarina

Kulttuurintuottaja Marlena Tuomelan ja valokuvaaja Risto Vähämäen toteuttama Ränkimäen tarina -näyttely esittelee Lapuan kotiseutumuseota ja kertoo talonpoikaisajasta valokuvien ja tarinoiden kautta. Näyttely on avoinna yleisölle 20.9.–25.12.2022 Suomen maatalousmuseo Saran Aulagalleriassa.

Ränkimäen tarina | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Sarka-museon Aulagalleriassa voi syyskaudella tutustua Lapuan kotiseutumuseoon ja talonpoikaiseen aikaan näyttävien valokuvavedosten ja tarinoiden kautta. Näyttelyssä kotiseutumuseon miljöö, esineet ja talonpoikaisaika Suomessa heräävät eloon.

 Ränkimäen tarina -näyttely sai alkunsa osana Marlena Tuomelan kulttuurintuottajan opinnäytetyötä, jossa hän tuotti yhteistyössä valokuvaaja Risto Vähämäen kanssa sisältöä Lapuan kotiseutumuseolle sosiaalisen median palveluun Instagramiin. Sosiaalisesta mediasta Sarka-museon seinille levittäytyvän Ränkimäki-projektin tavoitteena on tuoda talonpoikaisaikaa esille uudella tavalla sekä kehittää ja inspiroida kotiseututyötä.

Aiheeseen liittyviä juttuja