Ravintola Loimiranta elvyttää alueen tanssikulttuuria Loimaalla

Loimirannan uudet yrittäjät Jussi Mäkilä ja Anniina Manner odottivat haastatteluhetkellä innoissaan paikan avajaisia. Ne pidettiin lokakuun 1. Tavoitteena on saada aikuisempi viihdekansa niin Loimaalta kuin kauempaa seutukunnasta Loimirannan tanssi-iltoihin.

Ravintola Loimiranta elvyttää alueen tanssikulttuuria Loimaalla | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Loimiranta tarjoaa Mäkilän mukaan hienot puitteet nostalgisessa ympäristössä. Loimirannalla on pitkät perinteet, ja se tunnetaan takavuosien tanssipaikkana. Paikassa ei heidän toimestaan ole remontteja tehty. Tarkoituksena on paitsi järjestää tansseja, toimia myös juhlapaikkana. Mäkilän vastuulla on viihde ja Mannerilla juhlat. Yrittäjinä kisaamme leikkimielisesti siitä, kumpi kiinnostaa asiakkaita enemmän tanssit vai juhlapalvelu, sanoo Mäkilä. Manner uskoo paikan potentiaaliin juhlapaikkana ja Mäkilä taas odottaa innokkaasti tanssien lähtevän käyntiin.Muista alan toimijoista he haluavat erottua toimimalla ketteränä juhlien järjestäjänä, joka huomio samalla asiakkaan toiveet. 

Paikka viehättää yrittäjiä niin perinteikkäällä historiallaan, kuin sijainniltaan Loimijoen jokitörmässä. Loimijoki tuo tontille oman kivan säväyksen Mäkilän mukaan. Hänestä Loimijoen ranta olisi hienoa saada käyttöön, ja maisemaa enemmän näkyviin.  Kenties tulevaisuudessa saamme Loimijokeen laiturin, jolloin tansseihin pääsisi myös veneellä, haaveilee Mäkilä. Loimijoen kauneutta pitäisi hänestä muutenkin hyödyntää paljon enemmän.

Työ tanssi- ja viihderavintolan palauttamiseksi Loimaalleon käynnistynyt. Syksyn artistikattaus täydentyy pikkuhiljaa. Avajaisiin saatiin paikalle Anne Mattila.  Loimiranta tulee toimimaan tanssiravintolana vähintään kerran kuussa lauantaisin, muutamin poikkeusajankohdin (Meiju Suvas pe 25.11.). Muina aikoina Loimiranta on avoinna tilauksesta juhlien pitopaikkana niin häille, syntymäpäiville, hautajaisille tai vaikka kaveriporukan illanistujaisille, kertoo Mäkilä. Panostamme ohjelmaan, palveluun ja valikoimaan ja pyrimme säilyttämään Loimirannassa paikan hengen, lupaa Mäkilä ennen avajaisia (haastattelu tehty 20.9.). 

Loimirannan uudet yrittäjät toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi tanssimaan ja viihtymään hyvän artistikattauksen äärelle. Juhlien järjestämisessä he kehottavat ottamaan rohkeasti yhteyttä, jottapääsisivät suunnittelemaan juuri asiakkaan näköiset juhlat. 

www.loimiranta.fi

Syksyn esiintyjät Loimirannassa aikuuseen makuun ovat 5.11. Marita Taavitsainen, 25.11. Meiju Suvas ja 3.12. Janne Tulkki.

Teksti: AM

Aiheeseen liittyviä juttuja