Vielä ehtii äänestää: Karkkilalainen Viilu Vuoden Koru -kilpailun finaaliin

Karkkilalaisen muotoilijapariskunnan Susanna ja Tobias Feuerbacherin Tuohi Hopea -mallisto on valittu Vuoden Koru -kilpailun finaaliin yhdeksän muun tekijän kanssa.

Vielä ehtii äänestää: Karkkilalainen Viilu Vuoden Koru -kilpailun finaaliin | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Tuohi Hopea –mallisto yhdistää nimensä mukaan tuohta ja hopeaa. (Kuva: Jules & Beryl)

Inspiraatio papan keräämistä tuohen palasista

Pariskunta asuu ja työskentelee Susannan entisessä mummolassa vanhalla maatilalla. Heidän tuotemerkkinsä on Viilu ja Viilu-koruissa yhdistyy Susannan korumuotoiluosaaminen ja Tobiaksen tausta puuseppänä ja muotoilijana.

Tuohi Hopea -korujen syntymä lähti siitä, kun tilan navetasta löytyi jo edesmenneen papan keräämiä tuohen palasia, joihin muotoilijat ihastuivat. Kilpailun finaaliin yltänyt Tuohi Hopea -mallisto yhdistää hopeaa ja kotimaista koivun tuohta. Korusarjan hopeisten osien pintatekstuuri syntyy sulattamalla ja ylikuumentamalla hopeaa. Finalistimallistoon kuuluvat korvakorut, kaulakoru sekä rannekoru. Koruja on saatavilla Karkkilan Aito Kullasta sekä suoraan suunnittelijoilta. Osana kilpailua nähdään myös uniikki juhlavampi versio kaulakorusta.

Vielä ehtii äänestää: Karkkilalainen Viilu Vuoden Koru -kilpailun finaaliin | Kulttuuri | Kotiseutulainen
Muotoilijat Susanna ja Tobias Feuerbacher Karkkilasta.

Arvoa suomalaiselle metsälle

Kilpailun tuomaristolta korut saivat kiitosta materiaalien upeasta kontrastista. Metallin ja orgaanisen materiaalin yhdistelmä on mielenkiintoinen ja raikkaasti uudenlainen. Tuohi ja sen tekstuuri pääsee korusarjassa esiin modernisti. Tuohi tekee jokaisesta korusta myös omalla tavallaan uniikin. Susanna ja Tobias Feuerbacher haluavat korujen jatkavan tuohityön pitkää perinnettä uudella otteella. Koruissa on läsnä puun lämpö ja hopean hohde. Korut yllä voi kantaa palan kotimaista koivumetsää ja antaa arvoa upealle suomalaiselle luonnolle.

Kilpailun järjestää Jules & Beryl yhteistyössä Suomen Kultaseppien Liiton, Suomen Kellomuseon ja Tampereen Häämessujen kanssa. Yleisö päättää kilpailun voittajan. Vuoden Koru -kilpailu 20.11.2020 – 7.2.2021 Äänestys osoitteessa www.vuodenkoru.fi. Voittaja ratkeaa 7.2.2021.

Aiheeseen liittyviä juttuja