Iltamat Someron Havuharjulla 2024

Someron Tupanäyttämö järjestää tänä kesänä Havuharjun kesäteatterissa vanhanajan iltamat perinteisen kesänäytelmän sijasta. Iltamia suunniteltiin järjestettäväksi jo vuonna 2020, mutta korona sotki suunnitelman.

Iltamat Someron Havuharjulla 2024 | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Monet katsojat ovat toivoneet, että tanssilavan puolella esitettäisiin joskus näytelmä tai jotain muuta ohjelmaa. Tänä kesänä Someron Tupanäyttämö vastaa toiveisiin ja järjestää tanssilavalle nostalgisia vanhan ajan iltamia. 

Perinteisten iltamien tapaan, ohjelmassa on yhteislaulua, runoesityksiä ja näytelmien pätkiä, yksinlaulua ja soitantaa. Väliajalla tarjolla on kotikaljaa, voileipiä, pullakranssia, kaffetta ja tietysti grillimakkaraa. Lopuksi tanssitaan oikean elävän musiikin tahdissa. Tanssisalin esiintymislava on liian pieni koko illan näytelmälle, mutta pienimuotoisille esityksille se sopii mainiosti. 

Iltamien ohjelmakokonaisuus noudattaa vanhaa, suomalaista iltamaperinnettä. Väliajalla on mahdollisuus perinnepeleihin, kuten naulanheittoa, puujalkakävelyä, kettingin heittoa. Lapsille järjestetään keppihevosrata.

Lavan pitkä historia

Havuharjun lava rakennettiin vuonna 1938 ja sitä mainostettiin aikanaan maakunnan suurimpana tanssilavana. Kansan suussa tanssilava sai nimen ”pumppulava” johtuen siitä, että rakentajana toimi V.P.K. 

Tanssipaikka hiljeni 1960-luvun puolivälissä. Vuonna 1982 Someron Tupanäyttämön väki löysi Ruususen unta nukkuvan alueen. Alueen silloin omistaneen Someron Palomieskerhon suosiollisella avustuksella rinteeseen valmistui katsomo 500 hengelle. Tupanäyttämöläiset ovat pitäneet Havuharjun kesäteatterialuetta elävänä ja esittänyt siellä kesänäytelmiä lähes vuosittain jo yli 40 vuotta. 

Monet 1950- ja 1960-luvuilla nuoruuttaan eläneet iltamavieraat voivat muistella romanttisia hetkiä tanssilavan nostalgisessa ympäristössä. Pumppulava on monesta liitosta vastuussa!

Iloisista Iltamista voi löytää hienoista historian havinaa, iltatuulen viestiä, järven liplatusta, yöuintia, heinälatoromantiikkaa, kukkia ja mehiläisiä, aidot koivut oven pielessä. Ah, niin suomalaista kesää!  Tervetuloa Iltamiin Havuharjulle!

Iltamien ensi-ilta ke 12.6. klo 19.00. 

Muut esitysajat: to 13.6., ti 25.6., ke 26.6., ti 2.7., ke 3.7., ke 31.7., to 1.8., su 4.8., ke 7.8. 

Liput 20 eur.

www. somerontupanayttamo.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja