Suomen luonnon päivä Evolla

Suomen luonnolla on oma juhlapäivä. Suomen luontoa juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina eli 27.8. Silloin ympäri maata toteutetaan erilaisia luontotapahtumia.

Suomen luonnon päivä Evolla | Luonto | Kotiseutulainen

Luonnon päivän kunniaksi Hämeen ammatti-instituutti järjestää Evolla iltapäivätapahtuman, jossa opitaan retkeilyn perusteita. Uskaliaimmat voivat jäädä yöksi Evolle, sillä eräopas ja entinen sotilas Henri Arola huolehtii tottumattomienkin retkeilijöiden turvallisesta Nuku yö ulkona -kokemuksesta.

Hämeen ammatti-instituutin luontomatkailuhanke”Evon uusi aika” järjestää Suomen luonnon päiväntapahtuman Evolla. Evon uusi aika -hankkeen yhtenä tavoitteena on Evon retkeilyalueen tunnettuuden ja näkyvyyden lisääminen.

Toivomme, että saamme innostettua uusia kävijöitä Evolle. Suomen luonnon päivän kunniaksi pidämme lauantaina 27.8. klo 13-16 retkeilykoulua Evolla. Kouluttajana toimii Henri Arola, joka on entinen sotilas ja nykyinen eräopas. Taustansa ja kokemuksensa ansiosta hän on paras mahdollinen opastaja opettamaan untuvikotkin retkeilyn saloihin, projektipäällikkö Katja Ekqvist Hämeen ammatti-instituutista kertoo.

Suomen Ladun lanseeraama Nuku yö ulkona -tapahtuma on samana päivänä eli 27.8. Evon uusi aika -hankkeen järjestämän päivätoteutuksen jälkeen Evolle voi jäädä yöksi nukkumaan. Eräopas Henri Arolan vetämässä ilta- ja yö -toteutuksessa tutustutaan erilaisiin majoitteisiin, keittimiin ja varusteisiin sekä kokkaillaan yhdessä ja nukutaan yö ulkona. 

Nyt on hyvä mahdollisuus haastaa itsensä ja nukkua ulkona. Evolle voit tuoda mukanasi omat retkeilyvarusteet, tai sitten voit ottaa osaa maksulliseen ilta- ja yötoteutukseen.  Eräopas Henri Arolan kotateltassa tai muissa yhteismajoitteissa pääset kokeilemaan elokuun tummenevan illan taikaa yhdessä muiden retkeilijöiden kanssa. Luvassa on elämys. Saat kokemusta siitä, että sinä pärjäät, opit ja osaat! Mukaan voi siis tulla sellaisetkin, joilla ei ole mitään kokemusta retkeilystä, Katja Ekqvist innostaa.

Päivätapahtuma lauantaina 27.8. klo 13-16 on maksuton ja sen järjestää Evon uusi aika -hanke.Iltatapahtuma alkaa klo 17 ja jatkuu sunnuntai aamuun klo 10. Ilta ja yö -toteutuksesta peritään osallistujamaksu (69 e) ja sen järjestää Retkeilykoulu Henri Arola (Retkeilykoulu.fi). Luonnon päivän tunnelmia kannattaa jakaa myös somessa #suomenluonnonpäivä ja #liputanluonnolle.”Ilmoittautumiset 

https://hami.fi/evon-uusi-aika/

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Kuva: Jarno Laine

Aiheeseen liittyviä juttuja