Oivalluksia ravintovalinnoista ja vahvistusta mielelle muutosryhmästä

Vuodenvaihteessa ihmiset jälleen ryhdistäytyvät ja päättävät muuttaa elintapojaan terveempään suuntaan. Tietä kohti parempaa hyvinvointia haetaan mitä moninaisimmin keinoin. Loimaalla aloittaa tammikuussa hyvinvointimuutos-ryhmävalmennus. Ryhmässä keskitytään kahden naisen ohjaamina oppimaan oikeat valinnat ruokakaupassa ja se, miten mieli valjastetaan tekoihin.

Oivalluksia ravintovalinnoista ja vahvistusta mielelle muutosryhmästä | Terveys | Kotiseutulainen

Kahden naisen voimin

Hyvinvointimuutos-ryhmää ohjaavat Hanna Mäkilä ja Mervi Sairanen ovat ystäviä. Mäkilä päätyi jokunen vuosi sitten Sairasen valmennukseen. Ystävystyminen kävi helposti, sillä heitä molempia yhdistää vahva halu auttaa ihmisiä voimaan hyvin. Hanna Mäkilä on sittemmin kouluttautunut muutosvalmentajaksi ja Mervi Sairanen on diplomiravintoneuvoja. He keksivät, että tämä combo olisi juuri sopiva hyvinvointimuutos-ryhmän perustamiseen.

Hanna Mäkilä valmentaa osallistujien mieltä. Hän auttaa heitä löytämään oman tavoitteensa, sen, miten sinne (tahdonvoimalla) päästään sekä tsemppaa siinä välissä. Mervi Sairanen taas kertoo mitä arjen valintoja tehdään ravinnon suhteen, miten ruoka valmistetaan terveellisesti ja miten paino lähtee laskuun. Tavoitteena ravintovalmennuksessa on luonnollisesti tukea kehoa ja hyvinvointia monipuolisella ruualla.

Työkaluja ja vertaistukea

Ryhmävalmennus kestää kolme kuukautta. Siihen kuuluu seitsemän tapaamista. Tapaamiset ovat alkuun viikoittain, jotta päästään hyvään rytmiin muutoksessa. Kokoontumisissa käydään läpi askelia kohti muutosta ja oikeita valintoja alustusten ja tehtävien avulla. Tärkeää on osallistujien oivalluttaminen ja ”muutostyökalujen” tarjoaminen. Kyseessä ei ole laihdutusryhmä, vaan ryhmässä tuetaan muutosta kohti parempaa oloa ja hyvinvointia. Tarvittaessa kummankin ohjaajan kanssa voi jatkaa yksilövalmennuksen parissa.

– Osallistuvilla saa olla omat yksilölliset tavoitteensa oli se sitten vaikka liikunnan lisääminen, eri tavoin syöminen tai vapaa-ajan laadun parantaminen. Tärkeintä on, että osallistujilla on halu muuttaaomaa elämäänsä hyvinvointia kohti, sanoo muutosvalmentaja Mäkilä. 

– Se vaatii paitsi työtä, myös sen, että on henkisesti valmis muuttumaan. Ryhmässä on keskusteleva, toivottavasti rento ja hauska ilmapiiri, kertoo intoa ja iloa hersyvä Mervi Sairanen. 

Myös vertaistukea toivotaan ryhmästä saatavan. Muutosryhmää sitoo vaitiolovelvollisuus.

Ilmoittautuminen on jo askel eteenpäin

Diplomiravintoneuvoja Sairanen toivottaa kaikki rohkeasti mukaan ryhmään tavoitteista ja lähtökohdista riippumatta. Vastassa ovat helposti lähestyttävät ohjaajat, jotka lupaavat auttaa eteenpäin matkalla muutokseen. Ryhmiä vedetään pilke silmäkulmassa. Palkintona odottaa kenties parempi olo tervehtyneine tapoineen, hyvinvoiva uusi minä, sekä valmennuksen päättävä ryhmän yhteinen äänimaljarentoutus. 

Hyvinvointimuutos-ryhmään voi ilmoittautua aina kurssin alkamispäivään 11.1.2021 asti. Kokoontumiset Vanha Pankkisali, Loimaa. Lisätietoja Hanna Mäkilä 050 3637281 celpohanna@gmail.com, Mervi Sairanen 0400 138717 mersai.oy@gmail.com.

Aiheeseen liittyviä juttuja