Forssan Seudun Sydänyhdistys pyrkii tapahtumilla tavoitteisiin Sydänviikko 12.-19.5.2024

Forssan Seudun Sydänyhdistys toteuttaa asettamiaan tavoitteita paikallisesti omalla alueellaan Kanta-Hämeessä. Erilaisia tapahtumia, kerhoja ja webinaareja on suunniteltu koko vuodelle , mutta keväällä toukokuussa on useita tapahtumia liittyen syänviikkoon. Toivomme, että alueen asukkaat osallistuvat runsain joukoin tapahtumiimme. Pyrimme omalta osaltamme vaikuttamaan sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäisyyn korostamalla terveellisiä ja hyvinvointia edistäviä elämäntapoja. Verisuoni- ja sydänsairauksien riskiryhmien ja sairastuneiden osalta tavoitteenamme on, että ihmiset elävät sydänterveyttä edistävissä ympäristöissä ja toimivat aktiivisesti oman terveytensä parhaaksi.

Forssan Seudun Sydänyhdistys pyrkii tapahtumilla tavoitteisiin Sydänviikko 12.-19.5.2024 | Terveys | Kotiseutulainen

Ensimmäisenä tapahtumana toukukuussa toteutetaan Sydänmerkkinäyttelynä Forssan Citymarketissa pe-la 3.-4.5.2024. Sydänmerkki kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta. Sydänmerkki-tuote on tuoteryhmässään parempi valinta suolan määrän ja rasvan laadun ja määrän Sydänyhdistyksen asiantuntijat opastavat asiakkaita elintarvikkeiden vertailussa. Näyttelyn avulla voidaan konkreettisesti näyttää  suolan, rasvan ja kuidun määrää sekä laatua eri elintarvikkeissa. Sydänmerkkituotteita on saatavilla yli 1500 ja määrä kasvaa jatkuvasti. Sydänmerkkituotteesta löytyy sydänmerkki-logo. Sydänmerkkinäyttely toteutetaan myös Forssan Hyvinvointipäivänä 29.5.2024 Teatteritalolla.

Sydänyhdistyksen toimintasuunnitelmassa on tavoitteena lisätä oman toiminta-alueensa kuntien sydänturvallisuutta vuonna 2024. Sydänturvallisen kunnan mittareina pidetään sydäniskurien määrää /1000 asukasta, sydäniskurien sijoitusta kunnissa, ensiapukoulutus/1000 asukasta, iskurien saatavuus 24/7. Seuraamme kuntien sydänturvallisuutta sydäniskurien määrän ja käytön perusteella. Määrää seurataan defi.fi -sivustolta ja iskurien käyttöä selvitetään kyselyillä. Pyrimme lisäämään iskureiden saatavuutta 24/7 käytettäviksi kaikissa alueen kunnissa. Pyrimme vaikuttamaan siihen, että iskurien määrä lisääntyy toiminta-alueillamme. Forssan hyvinvointipäivänä 29.9.2024 järjestetään iskuriesittely ja -kävelyt Forssan torilta klo 14.00 alkaen Sydän-Suomen alueen iskuri-asiantuntijan vetämänä. Torilla saa myös ohjausta sydäniskurin käyttöön. Sydäniskuriesittelyjä ja -kävelyjä on suunnitteilla myös muihin seudun kuntiin vuoden 2024 aikana.

Sydänviikon Sydänjuhla järjestetään torstaina 16.5.2024 klo 17.30 alkaen Forssan Seurakuntatalolla. Sydänjuhlan luennon aiheena on Sydämen tahdistimet ja tahdistimen kanssa eläminen.

Sydänviikon webinaari järjestetään Ystävän Kammarilla 23.5.2024 klo 17.00, aiheena ”Liikkuen hyvää sydämelle”.

Toivon seudun asukkaiden osallistuvan tapahtumiimme.

Sirpa Suomi, pj

Forssan Seudun Sydänyhdistys

Aiheeseen liittyviä juttuja