Laadukkaita juomia maailmalta

Tiukan lainsäädännön vuoksi alkoholihuomien maahantuonti ei ole aivan yksinkertaista. Loimaalainen Vesa Hiukkanen herätteli eläköidyttyään pöytälaatikossa lepäilleen yrityksensä henkiin ja tuo nyt maahan ainutlaatuisia ja aitoja premium-juomia ympäri Eurooppaa.

Laadukkaita juomia maailmalta | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Viime keväänä, toukokuussa, saapui ensimmäinen erä laadukkaita alkoholijuomia Lugana Oy:n Forssan varastolle. Alaan perehtyneen Vesa Hiukkasen yritys oli kypsynyt tätä hetkeä varten jo 80-luvulta saakka.

– Eläköidyttyäni musiikkiopiston rehtorin virasta minulla oli vihdoin aikaa käynnistellä yritykseni uudelleen. Lupaprojekti Valviran kanssa oli aikaa ja hermoja vaativaa puuhaa, mutta lopussa kiitos seisoo. Oli uskomattoman hieno tunne, kun ensimmäinen kuorma saapui varastolle, Lugana Oy:n yrittäjä Vesa Hiukkanen kertoo.

Hiukkasen mukaan unkarilaisia viinejä on ollut hankalahkoa saada Suomesta ja valikoima on ollut kovin suppea. Hän haluaa omalta osaltaan edistää unkarilaisten laatujuomien tunnettuutta kotimaassaan.

– Valikoimaamme kuuluu tarkasti valikoituja, erittäin hedelmällisiä juomia, joita ei ole ennen Suomesta saanut. Unkarilaiset pálinka-juomamme ovat moneen kertaan palkittuja, laadukkaan valmistusprosessin läpikäyneitä hedelmätisleitä. 

– Kaikkien maahantuomiemme juomien valmistamisessa ja tuottamisessa on kiinnitetty huomiota erityisesti hedelmien ja rypäleiden huolelliseen ja mahdollisimman luonnonmukaiseen viljelyyn. Valmistajat kasvattavat itse raaka-aineet, eli hedelmät ja rypäleet.

Mikä ihmeen pálinka?

Luganan tuotevalikoimaan kuuluu laatuviinien lisäksi unkarilainen pálinka. Pálinka on kahdesti tislattua hedelmäviinaa, joka valmistetaan perinteisesti luumuista, omenoista, päärynöistä, aprikooseista tai kirsikoista. Luganan maahantuoma pálinka on alkoholipitoisuudeltaan 40 prosenttista.

– Tuomme maahan kymmentä erimakuista Brill -pálinkaa ja neljääPrantnerin laatuviiniä. Minulle on tärkeää, että kaikki tarjoamamme tuotteet ovat erittäin laadukkaita, palkittuja ja tarkoin valikoituja, Hiukkanen sanoo.

Lagunan maahantuomat juomat poikkeavat maultaan huomattavasti siitä, mihin Suomessa on totuttu. 

– Uusin tuotteemme on punajuurista tislattu juoma, joka kantaa nimeä ”Ukonmäen Punajuuriviina”. Se on vahvuudeltaan 32 prosenttisia ja tuoksuu sekä maistuu aivan punajuurilta. 

Keväällä aukesi yrityksen omajuomien verkkokauppa, joskin lainsäädännön vuoksi tuotteiden tilaaminen on mahdollista vain yrityksille ja yhteisöille, joilla on Valviran lupa alkoholiostoihin.

– Tällä hetkellä tuotteitamme on saatavilla ainakin pääkaupunkiseudun Alkoista ihan hyllystä ja toki tilaaminen onnistuu Alkon verkkokaupasta.

Lugana Oy:n tuotevalikoimaan pääset tutustumaan osoitteessa www.drinkit.vip . Yksityishenkilöt voivat tilata juomia Alkon kautta.

Aiheeseen liittyviä juttuja