Kauniit ja pehmeät laineet ovat nousseet ilmiöksi

Silja Kaija Kampaamo Tazzista kertoo kesän kuumimmasta hiustrendistä: Kyseessä on Nuwave-permanenttikäsittely, joka ei oikeastaan ole permanenttikäsittely lainkaan. Sillä käsitellään hiusten rikkisiltoja, mutta hyvin hellävaraisesti. Normaali permanenttikäsittelyssä hiusten rikkisillat katkaistaan ja kiinnitetään uudelleen, näin saadaan hiukseen sen pyöreä muoto. Nuwave- käsittelyssä toimitaan samoin, mutta hyvin hellävaraisesti. Siitä johtuen se sopiikin erinomaisesti huonokuntoisille- ja jopa vaalennetuille hiuksille.

Kauniit ja pehmeät laineet ovat nousseet ilmiöksi | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Nuwave-aineet Silja Kaijan esittelyssä.

− Asiakkaat ovat huomanneet hiusten olevan jopa paremmassa kunnossa kuin ennen käsittelyä. Kysymyksessä ei ole kuitenkaan perinteinen “tiukka permiskihara”, vaan pikemminkin tätä voisi kutsua lainekäsittelyksi, sanoo Kaija. 

Loiva luonnonkiharamainen kohotus antaa ohueen, piikkisuoraan hiukseen kaivattua tuuheutta ja runsautta. Se on myös  hyvä pohja laineille ja kampauksille. 

Laineiden tekeminen on kuitenkin tähän mennessä ollut melko vaivalloista ja aikaavievää puuhaa. Etenkin päivittäisessä käytössä voimakas muotoilu lämpöraudalla rasittaa paljon hiuksia, puhumattakaan ajasta, joka pitäisi joka aamu käyttää hiusten laittamiseen. 

Sopii useammalle

− Myöskään permanenttikäsittelyä, edes kevyttä sellaista, ei ole voinut tehdä vaalennetuille tai muuten voimakkaasti käsitellyille hiuksille, Kaija jatkaa.  

Käsittelyn hellävaraisuudesta johtuen vältytään myös ikävältä “uloskasvulta”, missä osa hiuksista on suoraa ja osa kiharaa. 

– Nuwavessa laineet pikkuhiljaa hiipuvat pois, yleensä noin kolmen-neljän kuukauden kuluttua.  

Tällä hetkellä  kampaamo Tazzi Forssan Kartanokeskuksessa on ainoa lainekäsittelyä tekevä liike. 

− Olemme veloittaneet saman hinnan kuin normaalipermanentista, vaikka tämä vie hiukan kauemmin aikaa ja aineetkin ovat vähän kalliimpia. Se ei kuitenkaan ole yhtä kestävä kuin tavallinen permanentti, kertoo Silja Kaija. 

Myös miehet, varsinkin nuoret ovat innostuneet erilaisista kiharakampauksista. 

− Nuwave onkin hyvä vaihtoehto, jos permanentti tuntuu liian radikaalilta muutokselta, hän toteaa.  

Myös hiusvärien sävyt lämpenevät kesää kohti.

− Kylmien, harmaan sävyjen sijasta ollaan menossa selvästi luonnollisempaan, lämpimien värien suuntaan; kuparia ja kultaa. Raidoissa suositaan luonnonvaaleita sävyjä selkeiden hopean ja valkoisen sijaan. 

Kaijan mielestä on hyvä, jos ihmisillä on kampaamoon tullessaan mukana joitain “fiiliskuvia”. Se antaa kampaajalle aina hyvää osviittaa siitä mitä ollaan tekemässä. Niiden avulla voidaan konsultoida asiakasta ja miettiä miten toiveita olisi järkevintä toteuttaa.

Teksti ja kuvat: Tuija Brooker

Aiheeseen liittyviä juttuja