Tule katsomaan 60-vuotiaan juhlamenoja!

Partiotoiminta Somerolla täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Partiolippukunta Mikon Pojat perustettiin 6.12.1961 ja sen jälkeen partiotoiminta on Somerolla jatkunut keskeytyksettä pieniä hiipumisjaksoja lukuunottamatta. Marjatat perustettiin 10.10.1968. Vuonna 2008 lippukunnat yhdistyivät ja tunnetaan nykyisin parhaiten nimellä MaMiPo.

Partiolaisten kokoontumispaikkana toimii Pikkupappilan vanha kivinavetta Turuntien varressa. Kololla on toimintaa maanantaista torstaihin ja pihalla voikin nähdä usein lauman leikkiviä lapsia, kuulla partiohuutoja tai nähdä nuotion loimun. Partiotoiminnassa on Somerolla mukana n. 200 henkilöä kahdeksanvuotiaista aina yli 70-vuotiaisiin asti.

Juhlavuoden kunniaksi koloillat tuodaan marraskuun ensimmäiseksi viikoksi Kiiruun puistoon. Maanantaina Liito-oravat leikkivät ja laulavat. Tiistaina Telttakepit pystyttävät erilaisia majoitteita. Keskiviikkona Merikilpikonnat valmistavat ruokaa trangialla ja Menninkäiset pitävät koloiltansa kivimakasiinissa. Torstaina on Karhujen sekä Nallekarkkien vuoro kisailla. Aikuispartioryhmä Kuukkelit myyvät lettuja joka ilta ja myös partiolaisten adventtikalentereita on myynnissä.

Mukaan Kiiruun puiston koloiltoihin voi tulla koko illaksi (klo 17.30-19) tai vain hetkeksi. Lisäksi koko marraskuun ajan on kirjaston parvigalleriassa näyttely somerolaisesta partiotyöstä 60-luvulta aina nykypäivään asti. Kaikki ovat erittäin tervetulleista seuraamaan partiolaisten juhlamenoja!

Aiheeseen liittyviä juttuja