Iloiset leidit tuovat joulun Forssaan

Forssan Seudun Yrittäjänaisilla on ollut ilo ja kunnia luoda jouluntaikaa Forssan torille jo yli kaksikymmentä vuotta. Tämän vuoden valmistelut alkoivat jo helmikuussa ja joulutyöryhmän väsymättöminä voimapesinä häärivät rempseät naiset: Pirjo Mäkinen, Tuula Tykki ja Anne Silmälä.

Iloiset leidit tuovat joulun Forssaan | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina järjestetään perinteinen joulunavaustapahtuma Forssan torilla. Viime vuonna tapahtumaa ei koronan takia voitu pitää, mutta tästä vuodesta tulee sitäkin huikeampi.

− Finlaysonin kuosimalleista kaupunki on teettänyt valot, jotka koristavat keskustan katuja. Torin kuusi ja kaikki muutkin valot syttyvät yhtaikaa ympäri kaupunkia. Kaupunginjohtaja pitää pienen jouluntoivotus puheen ja antaa merkin valojen sytyttämiselle.

− Sähkömiehet pitävät usealla muuntamolla huolen siitä, että valot syttyvät täsmälleen samaan aikaan, kertoo Tuula Tykki.

Paljon hyvää ohjelmaa

− Torilla jaetaan myös perinteinen joulupuuro 1500 ihmiselle, ja tänä vuonna sen sponsoroi OP Koti ja OP Lounaismaa yhdessä. Puuroa jaetaan neljän soppatykin voimin ja ihmiset ovatkin yleensä jo hyvissä ajoin paikalla vesi kielellä, puuro tunnetusti on ollut erittäin maukasta, toteaa Tuula.

Torilla on myös kioski josta voi ostaa pientä korvausta vastaan grillimakkaraa, glögiä, pillimehua, kahvia ja Jokioisten leipomon torttuja.

Luvassa on myös kaikenlaista mukavaa ohjelmaa ja tekemistä.

Tarja Aro tulee laulamaan joululauluja oman säestäjänsä kanssa, Ville ja Harri juontavat tapahtuman tuttuun huumorityyliin ja kertovat väliin hauskoja jouluisia tarinoita, Pirjo Mäkinen kertoo.

Forssan Seudun Nuorkauppakamari valitsee vuosittain Forssan seudun vuoden Positiivisimman henkilön  ja tämän julkistus on myös Joulunavauksessa.

− Lapsille on myös luvassa paljon kaikkea mukavaa, hän jatkaa; 

− Päiväkotiryhmä esiintyy, Similän ratsutilan poneilla pääsee kokeilemaan ratsastusta, koiravaljakon kyydissä mennään vähän vauhdikkaammin ja Joulupukki ja Joulumuori jakavat karkkia. 

Turvallisesti

Näin ison tapahtuman järjestämiseen liittyy luonnollisesti paljon lupia ja byrokratiaa.

− Pelastusviranomaisille tehdään tarvittavat ilmoitukset, palokunta, poliisi. Suomen Punainen Risti ja järjestysmiehet takaavat turvallisuuden,  Anne Silmälä kertoo.

 −Tärkeintä on että kaikki sujuu aikataulullisesti nappiin ja voimme luoda ihmisille ikimuistettavan joulutapahtuman, naiset hymyilevät tonttulakit päässä. 

− Tärkeintä Jouluisen tapahtuman onnistumisen kannalta ovat tietysti myös kaikki tapahtuman sponsorit, ilman heitä meillä ei olisi näin ihanaa koko perheen tapahtumaa täysin maksutta.

Forssan Seudun Yrittäjänaiset kiittää ja kumartaa kaikkia tapahtumaa rahoittaneita yrityksiä.

Tulkaahan koko perheen voimin kokemaan joulun tunnelmaa yhdessä. Tervetuloa hyvän mielen joulutapahtumaan Forssan torille su 28.11. klo 16.-18.!

Teksti ja kuvat: Tuija Brooker

Aiheeseen liittyviä juttuja