Rengasruletti räjähti

Nykyisen lain mukaan talvirenkaita tulee käyttää jos keli sitä vaatii jo marraskuun alusta alkaen. Siis kuukautta aiemmin kuin ennen, rengasliikkeissä vilkastui parin pakkasyön jälkeen.

Uutuusrenkaita on nyt esimerkiksi Goodyearilla ja Nokianilla.

Uutuusrenkaita on nyt esimerkiksi Goodyearilla ja Nokianilla.

Forssan Hämeentiellä TA-Renkaassa ollaan täysin valmistautuneena sesonkiin. 

-Kyllä sesonki on alkanut. Ensimmäiset pakkasyöt ja aamujäät saivat väen jo liikkeelle. Kitkarengasihmisethän ovat jo olleet ajoissa liikkeellä, heillehän se on sama vaikka ajelee pidempäänkin, nastaropina ei haittaa. Meillä on kaikki valmiina että tervetuloa kaupoille ajoissa, kauden edetessä tulee todennäköisesti saatavuusongelmia, kehottaa rengaskauppias Jere Rantaniemi.

-Päämerkkimme Bridgestone on jo muutaman vuoden tarjonnut kitkarengaskokeilua. Osta kitkarenkaat, kokeilet ja 30 päivän aikana saat vaihtaa töiden hinnalla nastoihin jos olet tyytymätön. Koko maassa vaihtajia on ollut vain muutamia, kertoo Jere.

Saatavuusongelmista varoittaa myös Forssan Rautatienkadulla Käyttörenkaan kauppias Karri Sainio

– Kyllähän jotain renkaita saadaan, mutta ei välttämättä juuri sitä mitä asiakas haluaisi. Ensimmäiset pakkasyöt saivat myös Käyttörenkaan puhelimet soimaan ja ovet käymään. Lähinnä kitkarenkaita on jo asennettu alle.

– Tuntuu kyllä nyt, että asiakkaat eivät enää suunnittele ja ennakoi ostoja vaan tullaan ikään kuin viime tipassa, kertoo rengaskauppias Karri Sainio.

Sainion mukaan Käyttörenkaassa on tarjolla laaja valikoima talvirenkaita, uutuusmalleja löytyy Goodyearilta ja Nokianilta.

Jokioisten Pellilässä ML-Laatuhuolto on kolmisen vuotta toiminut myös rengasalalla. Yrittäjä Matti Lintukorpi kertoo heiltä saatavan lähes kaikkia merkkejä, yleisimmiksi hän luettelee Kontion, Nokianin, Hankookin, Cordiantin ja Trianglen.

-Laatuhuollosta saa renkaat ja -työt niin henkilöautoihin kuin raskaaseen kalustoonkin, mopoihin, jopa kottikärryyn. Ainoa, mitä ohjataan toisiin liikkeisiin, ovat moottoripyörän renkaat, kertoo Matti. 

-Nykyään saa  niin edullisesti hyviä renkaita, ettei kannata riskeerata turvallisuutta keplottelemalla vanhoilla kuluneilla renkailla. Säästön jälkeen katuminen on usein kallista, neuvoo Matti.

Teksti ja kuvat: Olli-Pekka Jasu

Aiheeseen liittyviä juttuja