Salo Jokkis Somuran radalla

Salon Urheiluautoilijat ry järjestää vahvaksi perinteeksi muodostuneen Jokamiehenluokan kilpailun Someron Ua:n mainiolla Somuran radalla 12.9. Viime vuonna kilpailu jäi väliin koronamääräysten vuoksi. Nyt viranomaisohjeet ovat toisenlaiset ja kilpailun järjestäminen on mahdollista.

Salo Jokkis Somuran radalla | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Autourheilutapahtumat ovat olleet joko tauolla tai niitä on järjestetty ilman yleisöä, kuten Salon Ua:n järjestämä Rengas Turku -ralli toukokuussa. 

– Odotamme vilkasta osanottoa lajin harrastajien taholta, sillä ajohaluja on varmasti patoutuneena pitkä poikkeustilanteen johdosta. Tarjolla on myös hieno moottoriurheilupäivä yleisölle. Katsomossa on tilaa turvalliseen katseluun, kertoo kilpailun sihteeri Kati Muntola seuran odotuksista.

Jokamiehenluokka on nopeatempoinen tapahtuma ja autojen kirjo on huikea. Kilpailussa on kuusi luokkaa: Yleinen, nuoret, naiset, seniorit, etuveto-kardaani ja tuupparit. Autojen vetotavat saattavat olla hyvinkin outoja. Monista normaalisti etuvetoisista autoista on tehty takavetoisia ja moottorit konepellin alla ovat aivan jotain muuta, mitä aikanaan kaupasta lähteissä on ollut. Laji on siis hyvin värikäs myös harrastajan näkökulmasta. Autotallissa saa käyttää luovuuttaan kehittelemällä autoaan voittajaksi tai itselleen miellyttäväksi. 

Autot ovat kilpailun jälkeen kaupan 1500 euron hintaan, joka ei voi olla vaikuttamatta rakenteluun.

Lajia voi harrastaa jo ennen mopokorttia ja vastaavasti senioreilla voi olla ikää jo ihan kunnioitettava määrä. Nuorten luokkaan voi osallistua jo samana vuonna kun täyttää 15 vuotta eli 14-vuotias voi osallistua oikeisiin autokilpailuihin. Sama koskee nuortenluokkia muissakin lajeissa. Kyseessä on siis koko perheen harrastus.

Kilpailupäivänä toiminta radalla alkaa jo klo 7.30, jolloin kilpailutoimisto avataan. Sen jälkeen alkaa kilpailijoita virrata rata-alueelle. Katsastukset alkavat klo 8.00. Varsinainen kisa alkaa klo 10.00. Viihdettä riittää pitkälle iltapäivän puolelle aina klo 17 saakka, jonka jälkeen viralliset tulokset ovat paketissa ja palkinnot jaetaan. 

Radan osoite on Salkolantie 571, Somerniemi. Yleisölle on runsaasti tilaa, joten turvavälit voi jokainen pitää riittävän pitkinä, maskit on hyvä pitää mukana sisätiloja varten. Olet tervetullut Somuralle terveenä!

Aiheeseen liittyviä juttuja