Forssalainen Jouni Karjala kansalliseksi päälliköksi

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n hallitus sekä Keskusliitto valittiin 9. lokakuuta Porissa järjestetyssä kansallisessa vaalikokouksessa. Forssan Seudun Nuorkauppakamari sai johtoon myös oman edustuksensa, kun forssalainen Jouni Karjala valittiin Keskusliiton kansalliseksi päälliköksi vastuualueenaan yhdistyksen digitaaliset palvelut.

Kuva: Taija Piikkilä

Kuva: Taija Piikkilä

– Paikasta käytiin tiukka vaalikamppailu ja olen iloinen, että se kääntyi lopulta edukseni. Toimiessani Forssan Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtajana vuonna 2020 sain paljon ideoita siitä, miten kattojärjestön toimintaa voisi kehittää ja nyt pääsen viemään näitä visioita eteenpäin, Karjala kertoo.

Tulevassa roolissa Karjalan vastuulla on SNKK:n digipalveluiden kehitystiimin vetäminen. Samalla hän toimii osana yhdistyksen kansallista viestintätiimiä.

– Haluan kehittää yhdistyksemme digipalveluja niin, että jäsenten työmäärä vähenee. Käytännössä ideana on siis lisätä automatisaatiota ja saada eri järjestelmät keskustelemaan paremmin keskenään. Lisäksi ajatuksena on myös jäseninfran kehittäminen.

Karjalalla on mittavaa osaamista tietotekniikasta, sillä hän on työskennellyt alan yrittäjänä. Parhaillaan hän työskentelee asiantuntijatehtävissä verkkokauppoja sekä kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmiä toimittavassa Nethit Systems Ltd Oy:ssä.

Maailman paras harrastus

Karjalalla on takanaan pitkä ura nuorkauppakamarissa, sillä hän on kuulunut paikalliseen yhdistykseen jo vuodesta 2012 lähtien. Kuluva vuosi päättää hänen kautensa Forssan Seudun Nuorkauppakamarin väistyvänä puheenjohtajana ja A-alueen aluetietohallintopäällikkönä. 

– Koin, että nyt on hyvä hetki lähteä vaikuttamaan ylemmälle tasolle. Nuorkauppakamarista on tullut minulle vuosien saatossa tärkeä harrastus ja haluan antaa panokseni toiminnan kehittämiseen sekä omassa kamarissamme, mutta myös kansallisella tasolla, Karjala sanoo.

Karjala kertoo olevansa erittäin iloinen siitä, että valinta Keskusliiton kansalliseksi päälliköksi tapahtui Porissa järjestetyssä vaalikokouksessa, johon osallistui yli 700 nuorkauppakamarilaista ympäri Suomen. Paikalla oli runsas edustus myös Forssan Seudun Nuorkauppakamarin jäseniä.  

– Nuorkauppakamarissa parasta ovat ihmiset ja yhdessä tekeminen. Ei ole mikään salaisuus, että korona on vaikuttanut merkittävästi myös meidän toimintaamme, kun nämä kohtaamiset ovat puuttuneet. Porin vaalikokous osoitti kuitenkin jälleen, että nuorkauppakamaria ei suotta kutsuta maailman parhaaksi harrastukseksi.

Uuden roolinsa ohella Karjala aikoo jatkaa aktiivista vaikuttamista myös Forssan Seudun Nuorkauppakamarissa. 

– Ensi vuoden hallitustunnustelut ovat jo käynnissä ja olen ilmoittanut halukkuuteni jatkaa hallituksessa. Lisäksi otin juuri vastuulleni tämän vuoden Joulupuu-keräyksen vetämisen. Hyväntekeväisyystempauksen tarkoituksena on kerätä lahjoja ja tuoda joulumieltä vähävaraisten perheiden lapsille, Karjala kertoo. 

Forssan Seudun Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaiden nuorten aikuisten kehittymis-, kouluttautumis- ja verkostoitumisjärjestö, joka vaikuttaa aktiivisesti Forssan talousalueella. Yhdistyksen tavoitteena on edistää Forssan seudun elinvoimaisuutta tulevaisuuden osaajia ja johtajia kasvattamalla.

Aiheeseen liittyviä juttuja