Koirakallion Metsä koiran ja omistajan yhteinen elämys

Koiralle luontaisin tapa liikkua on vapaana ja haistellen. Etenkin pennulle ja kasvavalle koiralle ja yleensä koirille liikunta on tärkeää. Terhi ja Vesa-Matti Tuomola aloitti vuosi sitten Vappuna yksityisalueella Koirakallion Metsän toiminnan eli aidattu ulkoilualue maksua vastaan yksityiskäyttöön palveluineen koiran ulkoiluttamiseen tai ilman koiraa elämykseen luonnossa.

Koirakallion Metsä koiran ja omistajan yhteinen elämys | Harrastus | Kotiseutulainen

– Olemme asuneet täällä kolmekymmentä vuotta ja olen tullut tänne kalliolle, omaan metsään, meidän koirien kanssa ulkoilemaan, tämä on niin hieno alue. Meillä on aina ollut koiria ja yleensä kaksi,Terhi Tuomola kertoo iloisena.

– Pari vuotta sitten rakensin meille tänne laavun, Vesa-Matti Tuomola sanoo.

– Totesin, että laavu jää vähälle käytölle, jos se on vain meille ja siitä idea Koirakallion Metsälle lähti kehittymään, Terhi Tuomola jatkaa.

Koirakallion Metsä on aidattu hehtaarin alue kalliolla. Alueen voi varata omaan käyttöön netistä maksua vastaan. Alueella on laavu, nuotiopaikka ja WC.

Enemmän kuin koirapuisto

– Tämä on meille mielekäs harrastus, Vesa-Matti Tuomola selventää.

– Käymme päivittäin katsomassa, että alue on siisti ja tuomme puhtaan veden vieraiden käyttöön. Koirakallion Metsä on hyvin varustettu: täällä on polttopuut ja välineet nuotion sytyttämiseen valmiina. Täällä on kahvipannu, lettupannu, vilttejä, istuinsuojia ja täällä voi yöpyä laavussa tai meidän retkiriippumatoissa. Ostopalveluna järjestämme halukkaille myös eväät, Terhi Tuomola kuvailee palveluita.

– Pitkospuupolku isolta parkkipaikalta on valaistu kuten myös laavu ja WC.

Koirakallion Metsä koiran ja omistajan yhteinen elämys | Harrastus | Kotiseutulainen

Vieraskirjan kiitokset tuovat hyvää mieltä

– Vieraita on ollut pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta, Lahdesta ja Porista. Vieraina on yksittäisiä ihmisiä ja ryhmiä. Osa on koiranomistajia, kasvattajia ja osa on kysynyt saako tulla ilman koiraa. Tottakai saa, Terhi Tuomola kertoo innokkaana.

– Vieraat ovat olleet fiksuja ja siistejä. He ovat pitäneet aikatauluista kiinni. Meidän nettisivuilla on ohjeita alueen käyttöön ja täällä on tarjolla koirankakkapusseja ulosteiden keräämiseen, Vesa-Matti Tuomola kertoo.

– Vieraskirjan kiitokset ja terveiset tuovat meille hyvää mieltä, kun on saanut tarjota toiselle  hyvän elämyksen ja iloisen hetken, Terhi Tuomola toteaa.

Kirjoittanut: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja