Valintojen aika

Muutaman päivän päästä saamme tietää, keitä olemme valinneet vastaamaan asioistamme tuleviksi vuosiksi.

Valintojen aika | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Äänestäjät ovat antaneet äänensä heille, joiden puolue ja henkilökohtainen arvomaailma on mahdollisimman lähellä omaa arvomaailmaa. Ja meidän on vain luotettava siihen, että kaikki ovat tehneet oikean valinnan – me luotamme toinen toistemme harkintakykyyn ihan niin kuin luotamme valittuihin kuntavaltuutettuihin.  Luotamme, että he hoitavat asioitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Minkälainen sitten olisi se paras mahdollinen valtuusto? Jokaisella on asiasta varmasti oma mielipide, mutta uskon, että sieltä löytyisi tutkittaessa myös yhteisiä tekijöitä. 

Odotamme, että valtuutetut olisivat yhteistyökykyisiä – silloin aika ei menisi riitelyyn eikä epäolennaiset asiat nousisi olennaisimmiksi. Yhteistyön pitää yltää yli puoluerajojen, yli kuntarajojenkin, On pystyttävä työskentelemään seutukunnallisessa, jopa maakunnallisessa ympäristössä niin, että kuntalaisten ääni kuuluu ratkaisuja tehtäessä eikä pienimpiä unohdeta millään tasolla.

Että valtuutetut olisivat avarakatseisia, empatiakykyisiä ja heillä olisi näköalaa erilaisissa olosuhteissa ja elämäntilanteissa eläviin ihmisiin – silloin myös äänettömien äänet kuultaisiin ja otettaisiin huomioon.

Odotamme, että valitut ovat oikeudenmukaisia, tasapuolisia ja ajavat äänestäjiensä etuja ennemmin kuin omiaan tai puolueensa etuja. Että voittaminen ei ole pääasia, vaan oikeudenmukaiset päätökset.

Työ valtuutettuna ei ole helppoa eikä kevyttä. Siksi toivotamme onnea ja voimia kaikille, jotka tulevat valituiksi. 

Ainoa oikea tapa saada oikeat ihmiset valituiksi, on äänestää. Toivottavasti Sinä käytät mahdollisuuttasi vaikuttaa. 

Maire Soiluva
Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja