Iloisia juhlaviikonloppuja!

Taksiala on yksi hyvä yhteiskunnan taloustilanteen mittari. Koska se reagoi helposti nousuun ja laskuun – taksilla ajetaan, jos on rahaa ja ei aieta, jos on tiukkaa. Pakkotilanteet ovat tietysti erikseen.

Iloisia juhlaviikonloppuja! | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Taksikuskit osaavat kertoa monenlaisista asioista ja ovat useimmiten hyvin mielenkiintoista matkaseuraa.

Kun tulossa on kaksi peräkkäistä viikonloppua, jolloin juhlitaan, on erityisen mielenkiintoista kuunnella, mitä tapahtuu.
Vappu voi olla taksikuskille vilkas. Mutta siitä tekee jututtamani taksikuskin mielestä hankalan, koska liikenteessä ovat myös ns. harrastajat, jotka eivät hallitse tapoja. He öykkäröivät, oksentavat ja aiheuttavat monenlaista sähläystä ympäripäissään. Heidän vastakohtanaan ovat siis ns. alan miehet, jotka osaavat tietyt hyvät tavat juomisesta huolimatta.

Mutta mielenkiintoinen on tuo äitienpäivä. Sitä nimittäin edeltää yksi vuoden hiljaisimmista illoista. Sen verran on siis jäljellä rotia ja yhteiskunnan hyviä normeja, että äitiä ei tervehditä äitienpäiväaamuna krapulassa eikä edellisillan iloilta haisevana. Tämä oli mukava tieto, vaikka taksimies tietysti mieluummin ajaisi tienestiä myös tuona nimenomaisena iltana.

Vietetään kaksi iloista viikonvaihdetta – vappu ja äitienpäivä – hyväntuulisesti, hyviä perinteitä kunnioittaen, ja muut huomioon ottaen toivottavasti kevätauringon helliessä!

Maire Soiluva

Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja