Nautinnoksi Kesäillan Jazz

Rajoitusten taittuessa vihdoinkin, on elävän musiikin ystäville luvassa hyviä uutisia. Kesä- ja heinäkuun taittuessa on jälleen mahdollisuus nauttia, kesäyön taian ollessa voimissaan, laadukkaasta ja perinteikkäästä jazz-musiikista.

Nautinnoksi Kesäillan Jazz | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Jo vuodesta 1992 asti järjestetty Kesäyön Jazz -tapahtuma on repinyt itsensä irti viruksen kahleista ja se järjestetään jälleen Lounais-Hämeen Musiikkipäivien toimesta.

Pienet, intiimit ja aikakauteen tahdikkaasti sovitetut tapahtumat tuovat musiikin ystäville  ainutkertaisia mahdollisuuksia nauttia musiikista upeiden puitteiden äärellä. 

Mutta nyt hereillä, sillä tapahtumiin on lippuja saatavilla vain rajoitettu määrä! 

Tapahtumassa yleisöä saapuu soitollaan hemmottelemaan Kesäillan Jazz -tapahtuman housebändinä jo useampana vuonna soittanut kokoonpano.  Se koostuu rumpukonkarina musiikin parissa vuosikymmeniä marinoituneesta forssalaispersoona Erkki Liikasesta, rytmistä poljentoa täydentävästä Janne Hovista pianon ääressä ja Wade Mikkolasta basson varressa ja yhtyeensä johtajana. Lyyrisyydellään mainetta kylvänyt saksofonisti Pekka Toivanen ja voimakas laulujen tulkitsija Charlotta Kerbs täydentävät bändiä, joka odottaa esiintymistään suurella innolla. 

Kerbs on varsin mielenkiintoinen tapaus. Hän osaa muuttaa tyyliään keikkojen sisällä afrikkalaisesta kuubalaiseen ja siitä vaikka amerikkalaiseen tyyliin, tuoden kuitenkin henkilökohtaisen tuntuisen ja syvästi ilmaisevan mystisyyden musiikkiin, jonka lumoon kuuntelija vajoaa huomaamattaan. Tällä kertaa bändi kertoo vetävänsä molemmat keikat svengaavan jazzin maisemissa. 

– Olemme toimineet samalla hyväksi todetulla tavalla jo vuodesta 1992 alkaen. Tuntuu, että olemme jollakin tavalla kasvaneet vuosien varrella kokokylänbändiksi, ja vakiintunut kuuntelijakunta kesäasukkeineen on saanut tunnelman kattoon joka kerta, Erkki Liikanen kertoo. 

Elävä musiikki on palannut ja nyt siitä, ihmiset hyvät, kannattaa nauttia. 

Lisätietoja Lounaishämeen Musiikkipäivien tapahtumatarjonnasta löydät osoitteesta www.lounaishameenmusiikkipaivat.fi

Ke 30.6. klo 20.00 Norrin tanssivintti, Tammela: Kesäillan jazz-konsertti. 

Yöjazzit All Stars-yhtye: Atro ”Wade” Mikkola basso, Pekka Toivanen saksofonit, Janne Hovi piano, Erkki Liikanen rummut ja Charlotta Kerbs laulu. Sisätilarajoitusten ollessa voimassa tilaisuus järjestetään ulkoilmakonserttina.

To 1.7. klo 19.00 Ravintola Sylvi, Nuutajärvi: Kesäillan jazz-konsertti. Wade Mikkolan yhtye. 

Aiheeseen liittyviä juttuja